Massage voor depressieve vagina’s

© Shutterstock

Steeds meer vrouwen vervreemden van hun eigen lichaam, wat tot seksuele problemen kan leiden. Om dat fenomeen tegen te gaan, bedachten enkele therapeuten een nieuwe behandeling: Yoni-therapie ofwel vaginamassage.

vwh

Elke Yoni-behandeling start met een intakegesprek. Hierin breng je de therapeut op de hoogte van jouw (bed)problemen, zeg je wat je van de massage verwacht, wat je leuk vindt en waar jouw grenzen liggen. Klikt het, dan kan je een nieuwe afspraak maken.

Een volledige sessie duurt ongeveer vier uur, lang genoeg om elke centimeter van je eigen lichaam te leren kennen en appreciëren. Eerst begint de therapeut je zachtjes boven je ondergoed te masseren. Vervolgens gaat de lingerie uit en krijg je een lichaamspeeling, gevolgd door bad of douche. Zo wordt de huid gereinigd en extra gevoelig.

Daarna wordt het hele lichaam gemasseerd met heerlijk geurende oliën. Na een uurtje vloeit de massage over in een specifieke vaginabehandeling die ongeveer 75 minuten duurt. Zo lang de sessie loopt, stimuleert de therapeut je om over jouw problemen te praten, biedt hij een luisterend oor en complimenteert hij jouw lichaam.

Sommige vrouwen krijgen een orgasme tijdens een Yoni-massage, maar dat is niet het hoofddoel. Praktiserende therapeuten achten het veel belangrijker dat klanten zich na een sessie al iets bewuster zijn van hun seksualiteit.

Yoni-weetjes: - Yoni is Sanskriet voor vagina.- Deze nieuwe therapie is gebaseerd op tantraseks.- Je vagina scheren of trimmen is niet verplicht, maar naar verluidt voelt de massage zonder schaamhaar prettiger aan.- Een sessie kost gemiddeld 150 euro.- Deskundigen waarschuwen voor kwakzalvers met foute bedoelingen, neem dus de tijd om naar een goede therapeut te zoeken.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie