Philippe Le Jeune leidt Belgische springruiters naar achtste plaats

Op de tweede dag van de jumpingcompetitie op de Wereldruiterspelen in Lexington (Kentucky) zijn de Belgen van de 15e naar de achtste plaats opgeklommen. Philippe Le Jeune (Vigo) en Jos Lansink (Valentina) kwamen dinsdag foutloos rond. Judy-Ann Melchior (Cha Cha) liet vier strafpunten noteren. De slechte score van Dirk Demeersman (Bufero), 16 strafpunten, valt weg.

Onze landgenoten hebben nu een totaal van 22,70 punten. Duitsland leidt met 17,80, voor Brazilië (18,49) en de Verenigde Staten (18,69). Europees kampioen Zwitserland en titelverdediger Nederland zijn uitgeschakeld.

De Zwitsers konden een slechte start niet meer goed maken en werden dertiende. Onze noorderburen tuimelden dinsdag van de vierde naar de vijftiende plaats. Alleen de beste tien landen rijden woensdag de finale.

Individueel volgen er vrijdag wel nog proeven, waarna de beste vier ruiters zaterdag de finale rijden. Philippe Le Jeune doet het voorlopig bijzonder goed. Met 3,11 punten moet hij alleen de Saoediër Khaled Al Eid (Presley Boy/2,20) en de Braziliaan Rodrigo Pessoa (Rebozo/2,80) voor zich dulden. Titelverdediger Jos Lansink is met 9,63 33e, Judy-Ann Melchior met 10,13 38e en Dirk Demeersman met 25,46 93e..

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.