IN BEELD: Nieuwe tribune Eupen volgende week klaar

Op 16 oktober moet deze tribune voor het eerst mensen ontvangen. Foto: Photonews

Het stadion van neo-eersteklasser AS Eupen zou moeten klaar zijn op 15 oktober, zoals geëist door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

'Er is 99 procent kans dat de werken zullen af zijn en dat we op 16 oktober Sint-Truiden kunnen ontvangen', vertelde clubvoorzitter Dieter Steffens, tevens directeur van bouwbedrijf Walter Steffens, dat de werken uitvoert. 'Het laatste procent hangt af van de wind, onze grootste vijand bij het plaatsen van golfplaten op het dak van de tribunes. '

'Tussen de 80 en 100 arbeiders werken elke dag van 6 tot 22 uur op de werf, en we hebben ook de toelating gekregen van de gemeente om op zondag te werken', voegde Steffens eraan toe.

Werfcoördinator Michael Scholl is ook vol vertrouwen: 'Ik denk dat we aan de eisen van de KBVB zullen voldoen. De capaciteit van 8000 plaatsen wordt bereikt, en ons veld beantwoordt reeds aan de eisen van de KBVB. Natuurlijk zullen niet alle werken gedaan zijn en bepaalde installaties zoals het sanitair zijn voorlopig.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.