Vrachtwagen gaat door middenberm op E19

Loenhout - Op de E19 in Loenhout is in de rijrichting van Breda een vrachtwagenchauffeur door de middenberm gegaan. De man zat gekneld, maar kon intussen worden bevrijd. Door het ongeval is er hinder in beide rijrichtingen. Dat bevestigt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

'Rond 11.45 uur ging de vrachtwagenchauffeur om nog onduidelijke reden door de middenberm, toen hij in de richting van Breda reed. De chauffeur zat gekneld in de cabine, maar kon door de brandweer worden bevrijd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar', aldus Beeckman.

Door het ongeval is er hinder zowel in de richting van Breda als in de richting van Antwerpen. 'Een deel van de vrachtwagen steekt door de middenberm op de linkerrijstrook in de rijrichting van Antwerpen. Daardoor moet alle verkeer in beide richtingen momenteel over een rijstrook. Richting Breda lopen de wachttijden op tot een halfuur, richting Antwerpen is het voorlopig iets minder.'

Het Vlaams Verkeerscentrum roept op om de regio voorlopig te mijden. 'Omrijden langs de A12 is geen optie, want door wegwerkzaamheden kan het verkeer daar ook slechts over één rijstrook', besluit Beeckman.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S