Seks & Relaties

Ouderen in de ban van Facebook

Ouderen in de ban van Facebook

Foto: Shutterstock

Facebook en Twitter worden steeds populairder en nu hebben ook veel ouderen hun weg naar de sociale netwerksites gevonden. De zogenaamde ‘silver surfers’ vinden het internet bovendien een uitstekende plek om contact te leggen met een potentieel lief, zo blijkt uit een Brits onderzoek.

Mintel, een onderzoeksbureau gevestigd in Londen, polste naar het internetgebruik bij meer dan 2000 ouderen. Het viel op dat bijna de helft van de 55-plussers frequent surft. In totaal maakt deze leeftijdscategorie een vijfde uit van alle nieuwe leden van sociale netwerksites.

Vooral oudere vrouwen maken een Facebook- of Twitterprofiel aan. Zo kunnen ze in contact  blijven met vrienden en familieleden. Velen van hen willen ook weten hoe het met hun kinderen gesteld is en zijn benieuwd naar nieuwe foto's van hun kleinkinderen. 

Mannen van oudere leeftijd tonen opvallend minder interesse voor deze sites, maar bezoeken - net als vrouwlief - graag Youtube om gratis filmpjes te bekijken. Vijf procent van de ondervraagden ouder dan 55 jaar gebruikt het internet om naar datingsites te surfen, in de hoop een leuke levenspartner te vinden.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees