Interieur

Hoe geef je jouw badkamer een tijdloze uitstraling?

Foto: Interieurdesigner.be

De badkamer is de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen. Geef ze een tijdloos karakter, zo creëer je een oase van rust.

Bij de inrichting van een badkamer komt heel wat kijken. Enerzijds heb je de technische complexiteit van waterleidingen en anderzijds moet je heel wat waterbestendige materialen aanschaffen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de badkamer een hoog kostenplaatje met zich meebrengt. Om er jarenlang van te genieten, geef je ze dus best een tijdloze uitstraling.

Neutrale tinten
Een bad, douche, badkamermeubel en toilet zijn prominent aanwezig in de badkamer. Het tijdloze karakter van de badkamer zal hierdoor dus grotendeels bepaald worden. Daarom kies je best voor neutrale kleurtinten zoals zwart, grijs en wit. Ook houtstructuren doorstaan de tand des tijds goed.

Rustgevende vormgeving
Qua vormgeving hou je het best bij strakke lijnen of licht schuine vormen.
Tegelwerk heeft ook een grote invloed op het tijdloos karakter van de badkamer. Opteer ook hier voor neutrale tinten en wees voorzichtig met schakeringen en texturen.

Goedkoop en hip
Een tijdloze badkamer hoeft natuurlijk geen saaie badkamer te zijn. Wanden die niet in contact komen met water kan je tegelvrij houden om ze te verven in de nieuwste trendkleuren. Decoratiematerialen en gebruiksvoorwerpen zoals handdoeken, zeephouders, vazen en planten kunnen ook snel en op een budgetvriendelijke manier vervangen worden. Zo gaat je badkamer vele jaren mee zonder er ooit ouderwets uit te zien.

Meer badkameradvies op interieurdesigner.be
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees