Hendrik Bogaert neemt ontslag als burgemeester van Jabbeke

Jabbeke - Ondernemer en CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert neemt ontslag als burgemeester van Jabbeke. Dat deelt hij vrijdagavond mee.

Hij draagt de taak van burgemeester de volgende weken over aan zijn eerste schepen Daniël Vanhessche. 'Ik ben 42 jaar en wil rustiger gaan leven', zegt Bogaert. 'Daarom kies ik om me volledig toe te leggen op mijn parlementair mandaat. Mijn vader is overleden toen hij 41 jaar was.'

Hendrik Bogaert is eigenaar van een chocoladebedrijf met vestigingen in Jabbeke en China. Enkele jaren terug schakelde hij over van sigaren naar chocolade. De dagelijks leiding van het bedrijf Senz droeg hij enkele maanden terug over aan CEO Wim Petermans. 'Nu wil ik hetzelfde doen binnen de lokale politiek in Jabbeke' zegt Bogaert.

'Daniël Vanhessche zal de gemeente leiden in nauw overleg met mezelf. Ik blijf gewoon gemeenteraadslid. Toen ik mijn keuze maakte voor de nationale politiek, stelde ik voor mezelf dat ik geen protocollaire burgemeester wil zijn.' In 2012 zal Hendrik Bogaert opnieuw opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Hendrik Bogaert zetel sinds 2003 in de Kamer en wil zich nu vooral toeleggen op dit mandaat. 'Mijn vader was ook zakenman en politicus. Hij is op zijn 41ste plots overleden. Ik wil dezelfde weg niet opgaan. Het tempo waarin in leef, ligt te hoog. Ik werk meer dan zeven op zeven. Ik heb met moeite tijd om te onthaasten of aan mijn familie te denken.' De volgende weken wil Hendrik Bogaert de formaliteiten afhandelen.

Corrigeer

MEER NIEUWS