Eerste trofee Marc Herremans uitgereikt aan sporters met fysieke beperking

In Merelbeke heeft rolstoelatleet Marc Herremans donderdagnamiddag de eerste trofee met zijn naam uitgereikt aan twee sporters en een organisatie, die bewijzen dat een handicap geen beperking hoeft te zijn voor een sportieve levensstijl. De vzw To Walk Again wil met de uitreiking de bewegingsgraad van mindervaliden opkrikken.

'Een inactieve levensstijl van mensen met een beperking is de belangrijkste oorzaak van een lagere levensverwachting en een verhoogde kans op sociaal isolement', stelt To Walk Again. Volgens de organisatie doet slechts drie procent van de mindervalide Vlaamse bevolking wekelijks aan sport, een cijfer dat veertien keer lager ligt dan bij valide personen.

To Walk Again organiseerde daarom een feelgoodevent' in Merelbeke, met een demonstratie rolstoeldans en voordrachten over revalidatie en sporten. De Trofee Marc Herremans voor personen onder de 21 jaar ging naar Sofie Cox, de 16-jarige vicekampioene van de Benelux in het rolstoeldansen. Bij de volwassenen won Martine De Weerdt, een 48-jarige vrouw die vroeger badminton in competitie speelde, en nu onder meer zitwaterskiën en rolstoelmennen beoefent.
 

Corrigeer