Mysterieuze raketlancering voor Californische kust

Mysterieuze raketlancering voor Californische kust

Foto: rr

Het Amerikaanse leger houdt de lippen stijf op elkaar over een mysterieuze raketlancering aan de Californische kust, zo heeft CBS News dinsdag gemeld. Het gebeuren was gefilmd door televisiestation KFMB dat tot de CBS-groep behoort.

Een nieuwshelikopter van KFMB maakte beelden van een raketlancering maandag bij zonsondergang (plaatselijke tijd). Er was een enorm lange rookpluim te zien en het projectiel lijkt vanop zee te zijn afgevuurd, niet ver uit de kust ten westen van Los Angeles en ten noorden van Catalina Island.

KFMB stak zijn licht op bij de Amerikaanse Luchtmacht en Zeemacht, maar de militairen hadden niets te zeggen. Een woordvoerder van de Navy zei dat de raket niet van hen was en dat de Navy in de buurt geen activiteit tentoon had gespreid.

Van op de luchtmacht- en lanceerbasis Vandenberg in Californië is vrijdag (plaatselijke tijd) een Delta-2 draagraket met een Italiaanse satelliet gelanceerd, maar sindsdien bleef het daar stil, kreeg CBS van functionarissen te horen.

Televisiestation NBC kreeg bij het Pentagon en de Navy te horen dat zij er geen idee van hadden wie de mysterieuze raket had afgevuurd.
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees