Beerschot blijft steken in de modder, Standard pakt volle buit

Germinal Beerschot heeft zijn eerste thuisnederlaag geleden tegen tien man van Standard. Tchité maakte de enige treffer, nadat de modder zijn eerste kans had gestopt en een gemaakte goal van Haroun had verijdeld. De Rouches staan nu voorlopig vierde.

De wateroverlast bedreigde ook de wedstrijd op Het Kiel, maar scheidsrechter Frederik Geldhof gaf groen licht. Dat was niet naar de zin van Germinal Beerschot-voorzitter Herman Kesters.

G. Beerschot begon goed, met een gekraakt schot van Cruz, maar kwam na 12 minuten bijna op achterstand. Leye lanceerde Tchité. Die speelde de bal over Kaminski, maar gleed dan uit op de modder. Even later sloeg de modder pas echt toe, ditmaal was de thuisploeg de dupe. Nyoni zette Haroun op weg met een steekpass en die schoof de bal langs Kristof Van Hout richting doel. Maar de bal bleef net voor de lijn steken in de modder.

Pieter-Jan Monteyne leverde de bal in bij Cyriac, maar die trapte over. Cyriac trapte een nog grotere kans naast na een steekpass van Leye.

Rood Pocognoli

Op slag van rust kreeg Germinal Beerschot dan toch een opsteker. Pocognoli kwam te laat toen Cruz op rechts doorging en kreeg zijn tweede gele kaart.
Het overwicht zonder kansen brak Germinal Beerschot zuur op. Wanyama liet  bij de rechterpaal Tchité in zijn rug vrijlopen na een schitterende kruispass van Leye. De man met vele nationaliteiten werkte koel af: 0-1. Even later herhaalde het scenario zich bijna na een hoge bal van Defour, maar Wanyama stak net nog zijn been uit voor Tchité vrij voor Kaminksi kon opduiken.

In het slot moest Kaminski invaller Bokanga wel van de 0-2 houden. Van Hout blokte ook nog een reuzenkans van de vrijstaande Negrao.
G. Beerschot leed zo zijn eerste thuisnederlaag sinds de 1-3 tegen Racing Genk eind maart.

Corrigeer