Verschillende Oost-Vlaamse scholen gesloten door wateroverlast

Verschillende scholen in Ninove, Geraardsbergen en Brakel zijn maandag gesloten omdat hun lokalen onder water staan of stonden. De scholen voorzien wel een alternatief voor ouders met een opvangprobleem.

'Twee dagen geleden vierden we feest omwille van ons 175-jarige bestaan', zegt adjunct-directeur Karin Couck van het Technisch Instituut der Heilige Harten in Ninove.

'Nu moeten we maandag al onze leerkrachten optrommelen om gewapend met laarzen en dweilen de school te poetsen. Vandaag wordt er gepompt om het water uit de paviljoenen, de pedagogische keuken en de refter te krijgen, maar het komt van overal de school binnen.'

Zowel de kleuterafdeling en lagere school aan de Onderwijslaan, het technisch- en beroepsonderwijs van de Heilige Harten en de eerste graad humaniora van het Sint-Lodewijkscollege zijn dicht.

In sommige lokalen van het Sint-Franciscusinstituut in de Kasteeldreef in Brakel staat het water tot een meter hoog. De brandweer is er aan het pompen en het is nog onduidelijk of de lessen voor ruim vierhonderd leerlingen er dinsdag kunnen doorgaan.

In Geraardsbergen is de Basisschool Dender en de Middenschool dicht, maar kinderen worden wel opgevangen in het Koninklijk Atheneum in de Papiermolenstraat. Het Technisch Instituut Sint Jozef en het middelbaar van het Sint Jozefsinstituut (Karmelieten) sluiten ook hun deuren op maandag. De andere scholen zijn wel open.

Corrigeer

MEER NIEUWS