Geflitst tegen 213 km/u en toch vrijgesproken

De politierechtbank van Bergen heeft een 26-jarige automobilist vrijgesproken die op de A7-autosnelweg ter hoogte van Maisières tegen 213 km/u geflitst werd. Dat schrijven De Morgen en La Dernière Heure.

Het gebruikte flitstoestel was niet meer recent geijkt, aldus advocaat Christophe Redko.

De automobilist zat aan het stuur van de BMW van zijn vader toen hij op 18 mei 2009 omstreeks 0.25 uur gecontroleerd werd door een anoniem voertuig van de federale politie verkeerspost Bergen.

De politierechter oordeelde echter dat het toestel aan boord van het politievoertuig niet meer gebruikt kon worden omdat de geldigheidstermijn verstreken was.

Volgens het Koninklijk Besluit van 1975 moet elke radar om de twee jaar opnieuw geijkt worden. Bij het bewuste toestel dateerde de vorige controle van 24 maanden en 8 dagen geleden. De politierechter van Bergen oordeelde daarom dat het verkregen bewijs ongeldig was.

Door de beslissing ontsnapte de autobestuurder aan een intrekking van zijn rijbewijs van 2 tot 4 maanden en een boete van ongeveer 1.000 euro.

Het vonnis werd uitgesproken op 3 november. Het parket van Bergen tekende geen beroep aan waardoor de uitspraak definitief is.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees