Thomas Siffer stopt als hoofdredacteur van Story

Thomas Siffer stopt als hoofdredacteur van Story

Foto: Jobat.be

Thomas Siffer stopt begin januari 2011 als hoofdredacteur van het populaire weekblad Story. Dat maakte Sanoma Magazines vanmiddag bekend.

Story kan terugblikken op een schitterend derde kwartaal van 2010. Volgens de jongste CIM-cijfers steeg de verkoop met bijna elfduizend exemplaren. Die stijgende trend werd ingezet met de herlancering van het blad in mei 2008.

Het was Thomas Siffer die die herlancering mee begeleidde. Volgens Siffer was het nooit de bedoeling dat hij hoofdredacteur van Story zou worden en wilde men snel een opvolger vinden. Die zoektocht duurde langer dan gepland. 

Siffer vindt nu het moment rijp om de fakkel door te geven aan nieuw talent. Vanaf 7 februari neemt de 26-jarige Frederik De Swaef het roer over.

"Frederik De Swaef is de voorbije jaren één van de motoren geweest van het succes van Story. Hij wordt de jongste hoofdredacteur ooit van Story, hij is jong en onbevreesd, intelligent en gedreven. De tijd is gekomen om hem nieuwe kansen te bieden."

Frederik De Swaef studeerde in 2007 af in de richting politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Zijn thesis handelde over bekende Vlamingen in de politiek en werd later uitgegeven in boekvorm als "Betty for president". Na zijn studies ging De Swaef onmiddellijk aan de slag als freelancer bij Story, waar hij nu de jongste hoofdredacteur ooit wordt.

Frederik De Swaef ziet de nieuwe job helemaal zitten: “Het feit dat Thomas mij zijn blad toevertrouwt, is adembenemend en uitdagend tegelijk. Ik kijk er naar uit om samen met de redactie het weekblad Story verder uit te bouwen tot hét toonaangevende showbizzblad van Vlaanderen.”

 In samenspraak met de directie van Sanoma Magazines Belgium zal Thomas Siffer de komende tijd in de schaduw van de nieuwe hoofdredacteur van Story werken. Daarna zal hij andere projecten voor Sanoma ontwikkelen.

Corrigeer

MEER NIEUWS