Mode

Deze cadeautjes maken grootouders gelukkig

Adopteer een olijfboom Foto: Nudo

Originele kerstgeschenken voor de gepensioneerde familieleden.

Adopteer een olijfboom
Steun een kleinschalige olijfboer in Italië en pluk er zelf de vruchten van met het Nudo Olijfboom Adoptieprogramma. Een lidmaatschap van één jaar garandeert in de lente een levering van extra-vierge olijfolie van de oogst van jouw eigen boom en een herfstlevering van drie olies met een smaakje. Daarenboven krijg je een adoptiecertificaat.
Prijs: 75 euro
Te koop: www.nudo-italia.com

Heerlijk genieten
Met de nieuwe badlijn Coco Mademoiselle van Chanel is het heerlijk genieten. Het gamma bestaat uit een douchegel, een bodylotion en een body oil.
Prijs: 37,64euro voor de douchegel, 43,22euro voor de bodylotion en 45,76euro voor de body oil.
Info: in de parfumerie.

Zeg maar sport met het handje
Een spelconsole niets voor oudere mensen? Larie, met de Wii Sports Resort is het lekker bowlen, golfen en tennissen. Zelfs vanuit de luie zetel. Je hoeft alleenmet je hand te wapperen. Reactiesnelheid en oog-handcoördinatie varen er wel bij. De Wii Fit Plus houdt oude knoken spelenderwijs in conditie en in evenwicht. En de kleinkinderen zullen nog zo graag bij oma of opa op bezoek komen.

Prijs: Wii Sports Resort (met console) 199euro, Wii Fit Plus (met balance board) 99euro
Info: www.nintendo.be

Opera en meer
Wie een abonnement voor de opvoeringen van de Vlaamse Opera neemt, is niet alleen zeker van zijn zitje in Antwerpen of Gent. Zo'n regeling houdt nog talrijke voordelen in. Je krijgt ook hoogoplopende kortingen op de standaardprijzen, het magazine Vlaamse Opera Nu valt in je brievenbus en enkele gunstige aanbiedingen, zelfs voor een weekendjeuit, worden je deel. Verder horen er een seizoens-cd en een chocoladeverrassing van Neuhaus bij. Tot slot is er nog 'de podiumhopper', waarmee een Opera-abonnee korting krijgt bij bevriende cultuurhuizen als De Bijloke, De Vooruit, Het Toneelhuis en De Filharmonie. De Vlaamse Opera verkoopt ook cadeaubonnen van 25, 50 of 100 euro. Die blijven twee jaar geldig.
Prijs: Van 32 tot 328euro.
Info: www.vlaamseopera.be

Zoete klassieker
Opium van Yves Saint Laurent is een van de grote klassiekers in parfumland. Het parfum was een echte hype in de late jaren zeventig. Belle D'Opium roept oosterse zoete herinneringen op en voert je vandaag terug in de tijd.
Prijs: 54euro voor 30ml.
Info: in de parfumerie.

Een kat in een tasje
In deze handgemaakte lederen portemonnee van Studio Keecie in Amsterdam vinden kattenvriendinnen genoeg plaats voor bankkaarten en andere pasjes, briefgeld en munten. De zeefdruk van een speels poesje op de binnenkant doet je iedere keer glimlachen als je je geld bovenhaalt, want deze kat kan je moeilijk in je tas laten zitten.
Prijs: 49euro (zonder verzendkosten).
Info: www.keecie.nl

Leve de leesbare letter
Gedaan met die moeilijk te lezen kleine lettertjes in gedrukte boeken, de PRS-650 e-reader van Sony biedt keuze tussen zes verschillende lettergroottes. Voor nog meer leescomfort kunnen ook de helderheid en het contrast van het scherm worden aangepast. Er zitten ook woordenboeken in, je kunt aantekeningen maken en in het geheugen is plaats voor meer dan duizend boeken. Verkrijgbaar in zwart, zilver en rood.
Prijs: 235euro.
Info: www.sony.be

Puzzelplankje
Het Puzzleboard van Studio OOOMS maakt zich op verschillende manieren nuttig. Apart zijn de plankjes Puzzleboard van Studio OOOMS goed om op te ontbijten of om je groenten op te snijden, met een stuk of drie aan elkaar heb je plaats genoeg om een baguette te snijden. Het vernuftigst van al: met zo'n serveerplankje in de hand kunnen je gasten hapjes eten terwijl ze een hand vrij hebben voor hun wijn of om andere vrienden te begroeten. Je glas hang je gewoon in de plank.
Prijs: 19,95 euro voor een plank
Info: Het Plan B in Brugge
(050-33.08.90) en www.oooms.nl

Icoonlipstick
Lancôme viert 75jaar schoonheid met een collectoreditie van L'Absolu Rouge, de icoonlipstick.
Prijs: 60euro.
Info: enkel verkrijgbaar in Galeria Inno en Maison Roger (Naamsestraat 86, 1000 Brussel).

Oranjerood
Voor zijn 85ste verjaardag haalt Le Creuset een legende boven voor een malse prijs: de oranjerode stoofpan kost van 1 tot 31december 99euro. De pan is in hedendaagse versie uitgerust met een metalen knop en is er in twee formaten: de ronde met een diameter van 24cm en de ovale met een diameter van 27cm.
Prijs: 99euro
Info: in de kookwinkel

Rijst voor het haar
Deze verstevigende shampoo op basis van rijstproteïnen en sporenelementen van Korres verwent dun en breekbaar haar.
Prijs: 11,44euro
Info: bij de apotheek of op 015-52.54.47.

Een vogel voor de kat
Dit nestkastje 'Sylvester' van de Britse ontwerper John Caswell biedt niet alleen de vogeltjes een beschutte thuis, het is ook grappig om naar te kijken. Voor uren tuurplezier. Te koop via de website van de designer.
Prijs: 25pond (zo'n 30euro)
Info: www.johncaswelldesign.co.uk

Gsm gemakkelijk gemaakt
Een gsm met evenveel functies als een Zwitsers zakmes heb je op hoge leeftijd niet meer nodig, maar een toestel waarmee je eenvoudig kan bellen, dat luid rinkelt en grote letters en cijfers laat zien, dat is wel handig. De Doro PhoneEasy 332 heeft dat allemaal, plus dat hij er helemaal niet uitziet als een paramedisch hulpmiddel. De alarmtoets bijvoorbeeld –om voorgeprogrammeerde nummers te bellen en sms'en– zit discreet ingewerkt in de achterkant.
Prijs: 109euro
Info: www.dorobelgium.be

Radio in alle eenvoud
We zijn nog lang geen 80 of 90, maar we zijn al jaren weg van de grootse klank van de kleine Tivoli Model One tafelradio. Het mooie is dat hij daar geen veelvoud van knopjes en functies voor nodig heeft. Slechts drie knoppen zitten erop: eentje om hem aan te zetten en de frequentieband te kiezen (AM-FM), eentje om de geluidssterkte te regelen en een lekker grote om soepel en feilloos af te stemmen, met een led'je dat oplicht als het signaal optimaal is.
Prijs: 199 euro
Info: www.tivoliaudio.nl

Museum in huis
Geen zin om naar het museum te gaan? Laat dan gewoon het museum naar je thuis komen met een abonnement op het kunst- en erfgoedtijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen. In het tweemaandelijkse blad wordt uitgebreid ingegaan op evenementen en exposities, terwijl de lezers ook op de hoogte blijven van het museumlevens. In een uitneembaar boekje staat een tentoonstellingsagenda. En mocht je er toch op uit willen trekken: een abonnee krijgt er ook een tentoonstellingsagenda en museumkaart bij. Die levert korting op in talrijke musea in Vlaanderen en Brussel. Op de website zijn verschillende formules van OKV-abonnementen te vinden, bijvoorbeeld met een opbergcassette, met een museumgids of met een kunstboek erbij. Een speciale doorklikmogelijkheid leert je als over het geschenkabonnement.
Prijs: Vanaf 32euro
Info: www.tento.be

Regen is leuk
Van regen word je vrolijk, althans met deze paraplu van Kitsch Kitchen. Bestaat in verschillende kleuren en motieven.
Prijs: 22,95euro
Info: www.kitschkitchen.nl

Speelse vaat
Een afdruiprek is nu niet meteen het meest romantische cadeautje, maar dit speelse exemplaar met konijn van het Nederlandse Frozen Fountain mag meteen onder onze kerstboom. De vaatwasmachine aanzetten voor twee bordjes en een theekopje is de moeite niet, maar met dit afdruiprekje met konijn van het Nederlandse Frozen Fountain wordt een kleine vaat wel gezellig.
Prijs: 20euro
Info: www.frozenfountain.nl

Rozen in een tube
Wondermiddeltje in een blinkende tube met retro etiket, dat is deze echte rozencrème van Le Couvent des Minimes. Nog een aanrader van hetzelfde merk: de handcrème met honing.
Prijs: 10,40euro voor de handcrème (50ml) en 13,90euro voor de rozencrème.
Info: Ici Paris XL.
www.iciparisxl.be

Santé!
Een glaasje champagne – laat het een klein en fijn coupke zijn – wie wordt daar nou niet vrolijk van? Volgens ons ben je daar nooit te oud voor, om te toosten op een nieuw jaar. Santé!
Prijs: 39,50 euro voor Mumm Rosé in een geschenkdoos
Te koop: bij Delhaize, in de wijnwinkel

Geurig abonnement
Wellicht het meest verfrissende abonnement dat je kan geven: eentje van bij de plaatselijke bloemenwinkel. Voor winkels en bedrijven is het een doodnormale zaak, maar ook als particulier kun je een bloemenabonnementje aan huis nemen, of als cadeau aan je oma of overgrootmoe geven. In afspraak met de bloemist kies je zelf je budget en je formule: elke week een boeketje om een paar donkere wintermaanden door te komen tot de lente weer begint, lijkt ons ideaal.
Prijs: zelf te bepalen
Te koop: in afspraak met je bloemist

Ode aan vanille
Prachtig koffertje van Guerlain met het eau de parfum Shalimar, een ode aan vanille.
Prijs: 89,80 euro
Info: in de parfumerie

Katten troef
Een beetje moeite om je kaarten vast te houden? Deze poes van het Franse kwaliteitsspeelgoedmerk Djeco houdt spelkaarten niet alleen in kleine kinderhandjes in bedwang, het is ook een beestig gadget voor wie al wat ouder is, maar zijn wekelijkse kaartuurtje niet wil missen.
Prijs: 3,96euro
Info: in de betere speelgoedzaken, onder meer te koop via www.cocodrilo.be

Krullen onder controle
De Superbly Smoothing Argan-haarverzorging van Kiehl's is een siliconevrije shampoo om krullen, weerbarstig en slap haar zachtjes onder controle te houden.
Prijs: 24euro voor 250 ml
Info: www.kiehls.com

De toekomst van toen
In honderd jaar verandert een mens al zo veel, en de wereld nog meer. Een geheide trip down memory lane zijn de archiefbeelden die het Brusselse filmmuseum Cinematek thematisch ordent. Er zijn dvd's over Belgisch Congo, de spoorwegen, onze havens, Sabena, de dierentuinen, zelfs onze landbouw. Naast een aparte Expo58-dvd spreekt zeker ook Expotopia tot de verbeelding, want die gaat zelfs terug tot de wereldtentoonstellingen van 1910 (Brussel), 1913 (Gent) en 1930 (Antwerpen). Journaalfragmenten, reportages en reclamespots tonen de toekomstdromen van toen.
Prijs: 19euro
Info: www.cinematek.be

Lui onder het luipaard
Deze plaid 'Essenza' van Neckermann met luipaardprint houdt jonge en oudere benen warm deze winter.
Prijs: 34,95euro
Info: www.neckermann.com

Kunst in huis
Wie niet meer naar het museum kan, kan het museum in huis halen. Kies een schilderij, hang het aan je muur tot je het moe bent en laat je een ander brengen. Het is allemaal mogelijk via het uitleenproject 'Kunst in huis' dat 7.300 werken van 700 kunstenaars in zijn catalogus heeft. Daar is veel werk van debutanten bij, maar ook van beroemde namen als pakweg Roger Raveel. Na 25 euro inschrijving en verzekering, betaalt de kunstuitlener voor minstens een jaar maandelijks 9euro. Hij kan zo vaak hij wil een kunstwerk uitzoeken en het maximaal voor zes maanden na mekaar in huis halen.

Er bestaat ook een 'abonnement met kooptegoed' waarbij een deel van de maandelijks bijdrage van 20 euro gespaard wordt om er later een kunstwerk mee te kopen. Tot slot kunnen gulle gevers een abonnement van 3 tot 12 maanden cadeau doen.
Prijs: Geschenkabonnement van
52 tot 133euro.
Info: www.kunstinhuis.be

Zap eens lekker door
Hoe kom je als eeuweling de dagen door? Wellicht door ook nog een beetje tv te kijken. Alleen, afstandsbedieningen hebben tegenwoordig veel weg van complexe controlepanelen die verwachten dat de bedienaar voor ingenieur heeft gestudeerd. De Doro HandleEasy 321 is daarom een zegen voor wie het graag simpel houdt: gemakkelijk vast te houden en met niet meer dan 6 grote knoppen, om het toestel aan en uit te zetten, een kanaal te kiezen en het geluid luider of zachter te zetten.
Prijs: 39,99euro
Info: www.dorobelgium.be

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees