Spelers Anderlecht schenken 18.000 euro aan kinderziekenhuis

Een spelersafvaardiging van voetbalclub RSC Anderlecht heeft woensdag een cheque van 18.000 euro overhandigd aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel.

Het geld, dat uit de spelerskas komt, zal worden gebruikt voor de aankoop van een volledig computergestuurd bed. Zo’n bed helpt om het beheer van de revalidatie van een kind te optimaliseren en kan in vele gevallen levens redden, staat te lezen op de website van Anderlecht.

Het kinderziekenhuis hoopte al langer met het project te kunnen starten, maar het ontbrak hen aan kapitaal.

'Mooi kerstgeschenk'

Olivier Deschacht, Mbark Boussoufa, Silvio Proto, Jonathan Legear en Guillaume Gillet overhandigden de cheque in het gezelschap van trainer Ariël Jacobs. Ze brachten ook een bezoekje aan de kinderafdelingen, wat hen zichtbaar emotioneerde.

'Ik denk dat we deze kindjes en hun families een mooi kerstgeschenk hebben kunnen geven', zegt de paars-witte aanvoerder Olivier Deschacht, die momenteel herstelt van een blessure. 'Het is heel indrukwekkend als je op de afdeling intensieve zorg rondloopt. Ik ben blij dat onze aanwezigheid ook de ouders een hart onder de riem heeft kunnen steken.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.