Nieuwe Belgische ambassadeurs in Parijs, Berlijn, Den Haag en Athene

Negen landen hebben ingestemd met de aanwijzing van een nieuwe Belgische ambassadeur. Het gaat om een aantal belangrijke posten, zoals de ambassade in Parijs, Den Haag en Berlijn. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Het volstaat formeel niet om als ambassadeur aangewezen te worden door je eigen regering. Het betrokken land moet ook de adelbrieven van de diplomaat in kwestie aanvaarden.

Dat is nu het geval met de nieuwe benoemingen voor de ambassades in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Griekenland, Slovakije, Argentinië, Azerbeidjan, Oman en Sierra Leone.

De nieuwe ambassadeur in Parijs wordt Patrick Vercauteren Drubbel. Hij was eerder op post in Bogota (Colombia), Madrid, Brussel (Navo), Den Haag en Milaan en was ambassadeur in Luxemburg en Rabat (Marokko). Hij werkte tot nu in Brussel op het hoofdbestuur van het departement.

Dat is ook het geval met Frank Geerkens, die Belgisch ambassadeur wordt in Den Haag wordt. De 50-jarige diplomaat was eerder op post in Kinshasa, Washington, Brussel (EU) en Los Angeles en ambassadeur in Bakoe (Azerbeidjan).

Belgisch ambassadeur in Berlijn wordt Renier Nijskens. Hij was eerder ambassadeur in Niger, Kenia, Zuid-Korea en Congo. Ook de 61-jarige Nijskens werkt op dit moment op het hoofdbestuur in Brussel.

Daarnaast trekken ook nieuwe ambassadeurs naar Griekenland, Slovakije, Argentinië, Azerbeidjan, Oman en Sierra Leone. Het gaat respectievelijk om Marc Van Den Reeck, Walter Lion, Thomas Antoine, Luc Truyens, Marc Vinck en Peter Huyghebaert.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees