Fit & Gezond

10 verrassende dieettips

10 verrassende dieettips

Foto: Shutterstock

Binnen precies twee dagen mag ik van een heerlijk kerstmaal genieten. Na het Little Black Dress Diet wil ik mezelf echter wel behoeden tegen ontsierende vetrolletjes. Zo moeilijk kan dat niet zijn, tenminste als het lukt om de volgende tips in acht te nemen.

1. Eet per dag een halve theelepel kaneel. Het kruid bevordert de stofwisseling en zorgt ervoor dat je per maand ongeveer een kilo verliest.

2. Gooi geen hele homp vlees in de pan, maar snijd ze in stukjes. Gesneden voeding wekt namelijk de indruk dat er 27 procent meer eten in je bord ligt. Een ideale manier om (grote) honger te stillen.

3. Ga in behandeling bij een acupuncturist. De naalden lokken elektrische impulsen uit waardoor je eetlust afneemt. Op deze manier kan je naar verluidt op drie maanden tijd zo’n 4,5 kilo kwijtraken.

4. Probeer dagelijks een kwartier te lachen. Zo verbrand je 40 calorieën, goed voor 280 calorieën per week.

5. Als je gaat sporten met je partner of een vriendin verlies je tot een derde meer gewicht. Jullie motiveren elkaar en dat is goed voor je uithoudingsvermogen.

6. Luister naar rustige muziek terwijl je eet. Het is wetenschappelijk bewezen dat je zo trager kauwt en beter naar de signalen van je lichaam luistert.

7. Vergeet niet te ontbijten. Het helpt je om tijdens de rest van de dag minder calorieën te verbranden.

8. Zet de televisie uit als je aan het eten bent. Anders kijk je te geboeid naar het scherm en vergeet je wat er in je mond terecht komt. Dit gedrag kan ertoe leiden dat je per jaar bijna vier kilo aankomt.

9. Maak tijd voor uitgebreide vrijpartijen. Je wordt er gelukkiger en slanker van. Per twintig minuten verbrand je ongeveer 150 calorieën, wat gelijk is aan een half uur kuisen. De keuze is toch snel gemaakt?

10. Uit een onderzoek blijkt dat mensen hun eetgedrag aanpassen aan hun gezelschap. Dus: hoe minder de rest eet, hoe minder jij eet.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees