Fit & Gezond

8 op 10 houdt zich niet aan goede voornemens

8 op 10 houdt zich niet aan goede voornemens

Foto: Shutterstock

Als je al een lijstje gemaakt hebt met goede voornemens voor 2011, dan mag je dat volgens een Brits onderzoek aan de Universiteit van Warwick meteen in de vuilnisbak gooien. Ruim 80 procent van de mensen komt immers geen enkele belofte na.

Onderzoekers vroegen aan duizend Britten tussen 25 en 65 jaar of ze effectief werk maken van hun goede voornemens. Zo'n 80 procent van hen gaf toe dat ze geen goede voornemens meer maken omdat ze dat een tijdrovende bezigheid vinden.

Een kwart van de geënquêteerden weet op voorhand dat er van de goede voornemens niets in huis zal komen. Een kleine tien procent van hen stelt dat hun huidige levenssituatie perfect is, terwijl zeven procent zichzelf geen beloftes maakt omdat niemand van de familie het doet.

Van de mannen en vrouwen die traditiegetrouw wel goede voornemens maken, wil 60 procent proberen om in het nieuwe jaar gezonder te eten. Een kwart van hen wil in 2011 een betere partner zijn en 33 procent is van plan om minder alcohol te drinken.

Ondanks al hun goede intenties blijft er van de meeste voornemens niets meer over tegen 11 januari. Toch bestaat er een manier om de vooropgestelde doelen langer vol te houden: maak het lijstje met toekomstplannen niet te lang en verwacht niet teveel resultaat op korte termijn.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees