Westerlo 6 Roeselare 0

Westerlo houdt schietoefening

Westerlo houdt schietoefening
De spitsen van Westerlo kunnen ook scoren. Hoewel het beste in een te ongelijke wedstrijd van Jaja Coelho, Rachid Farssi en Nabil Dirar kwam. Niet direct echte spitsen, wel creatieve spelers. Ogunsoto zat zelfs niet op de bank.Gesteund door een enthousiaste ploeg (met Ogusoto zelfs niet op de bank!) en een tegenstrever die amper niveau haalde, was het bijna een wonder dat Roeselare aan dubbele cijfers ontsnapte.
Het tempo waaraan Westerlo scoorde en kansen versierde, beloofde niet veel goeds voor Roeselare. Rake kopbal van Farssi na een minuut, 2-0 toen Van Hout - voordien met een splijtende actie (zo iets had men in Westerlo dit seizoen van de Duitse spits nog niet had gezien) aan de basis van de opener - ook zelf zijn eerste van het seizoen nette. Ook al een schitterend doelpunt want snel op de doorsteek van Dirar, Biebouw omzeild en knap afgewerkt.

Op dat moment had Roeselare alleen maar naar een onvindbare bal gezocht. Liefst zeven open kansen versierde Westerlo langs Delen, Coelho en Van Hout. Zonder het mooiste uit dat spetterend eerste kwartier te vergeten: een lob van Coelho van in de middencirkel. Biebouw stond een metertje te ver, maar zag de niet te houden bal net naast vallen.

Roeselare organiseerde zich moeizaam. Ook al omdat het Mirvic verloor en niemand in het wit-zwarte kamp goed raad wist met het helse tempo dat Westerlo aanhield. Wie goed telde had na 25 minuten al negen kansen gezien. Geen halve, maar hele.

Dirk Geeraerd schakelde na een halfuur al over naar een veel aanvallender systeem met Dissa en Kpaka als diepste spitsen, Thompson en De Vleeschauwer op de vleugels meer voor dan achter de bal. Het rendeerde niet direct, maar Roeselare kreeg even wat grip. Omdat Westerlo slechts aan dik twintig procent afwerkte, bleef er enige hoop.

Roeselare kreeg echter geen greep op Coelho, verbleekte bij de hoogstandjes die Dirar en Farssi opdisten, maar kon Delen en co. voorlopig wel van een derde doelpunt houden. Voor de rust ging Van Hout nog een keer door. Hoewel hij voordien de ban had gebroken, knalde hij zijn zoveelste kans hoog in het bezoekersvak.Zo'n harde lel dat een van de 150 Roeslare- supporters minutenlang aan een pijnlijk oor bleef wrijven.

Eenrichtingsvoetbal

Pijnlijk was de afgang van Vaesen. Hij had Coelho even gehinderd toen die alleen op Biebouw afstormde. Rood was een zwaar verdict. Delen maakte het dozijn aan open kansen voor de rust nog rond. Alleen voor Biebouw lepelde hij de bal zwak in de handen van de bezoekende doelman. Magere troost voor Biebouw: hij mocht zich aan de rust al man van de match noemen.

Het eenrichtingsvoetbal bleef na de rust voortduren. Farsi zorgde met de hulp van Van Loo voor zekerheid. Coelho, Van den Eeden en nog eens Coelho maakten het doelpuntenfestijn compleet. 6-0 en daarmee kwam Roeselare eigenlijk nog goed weg.

Er leek Roeselare alleen een afstraffing te wachten. Die kwam er niet omdat Westerlo het welletjes vond en het bij ,slechts' twee knaldoelpunten van uitblinker Coelho en de sterk ingekomen Van den Eede hield.
Corrigeer