Kim Clijsters: 'Benieuwd hoe ver ik sta'

Kim Clijsters: 'Benieuwd hoe ver ik sta'

Foto: Belga

Kim Clijsters neemt vanaf zondag, voor het eerst sinds 2007, deel aan het toernooi van Sydney. Via haar website laat de Limburgse weten dat ze er erg naar uitkijkt.

'Ik heb vele mooie herinneringen aan Sydney', zegt Clijsters. 'De finale tegen Jelena Jankovic (die ze won met 4-6, 7-6 (7/1) en 6-4, red) zal ik nooit vergeten. Het publiek leefde heel erg mee. Het was de sfeer zoals je die normaal gezien enkel bij een voetbalmatch meemaakt. Geweldig om zo een wedstrijd te kunnen winnen!'

Voor Kim Clijsters wordt het haar tweede optreden dit jaar. Op nieuwjaarsdag versloeg ze de Deense nummer 1 van de wereld Caroline Wozniacki in een exhibitieduel in Thailand.
'Ik kijk ernaar uit om te zien hoe ver ik sta', zegt nog Clijsters met het oog op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2011 dat op 17 januari begint.

Vorig jaar verloor Clijsters in Melbourne in de derde ronde van de Russin Nadia Petrova met zware 6-0, 6-1 cijfers. Ze stond er ook al vier keer in de halve finales (2002, 2003, 2006 en 2007) en een keer in de finale (2004).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.