Buitenlandse pers: 'Hoe moet het nu verder?'

Buitenlandse pers: 'Hoe moet het nu verder?'

Al bij al weinig buitenlandse aandacht voor de nieuwste episode van de politieke crisis van België. Foto: rr

Buitenlandse media kijken nauwelijks op van het feit dat het compromis van Vande Lanotte werd afgewezen. Niemand is echt verbaasd, maar toch wordt meewarig gekeken naar de politieke crisis die België nu al 206 dagen in haar greep houdt.

In Nederland zorgen de tegenstrijdige berichten van de politieke partijen voor hilariteit. De Nederlandse NOS-correspondent in Brussel onthoudt vooral het beeld van Wouter Van Besien in Terzake. De Groen!-voorzitter gaf openlijk toe dat hij niet meer weet hoe het nu verder moet.

'Hoe moet het nu verder met België?', vraagt de Volkskrant zich af. De Belgen zijn de formatie zo beu als koude pap, aldus de krant.

'Een politieke crisis zonder einde', weet de Franse krant Le Figaro. De krant citeert uit de mededeling van N-vA die wijzigingen vraagt aan de nota van Vande Lanotte.

Nota Van de Lanotte

Ook voor de nota van Vande Lanotte werd deze week in sommige kranten aandacht geschonken.

'België een stap dichter bij decentralisatie', kopte de Financial Times woensdag.

Het persbureau AFP besteedde veel aandacht aan de economische gevolgen van de nota van Vande Lanotte. In hun artikel wordt ook verwezen naar de recente waarschuwing van kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees