Vacansoleil mag deelnemen aan Ronde van Frankrijk

Vacansoleil mag deelnemen aan Ronde van Frankrijk

Foto: Photonews

De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil is dit jaar verzekerd van deelname aan de Ronde van Frankrijk. Dat heeft de Tourdirectie deze week aan ploegmanager Daan Luijkx laten weten.

Vacansoleil, dat onder andere Stijn Devolder en Björn Leukemans in de rangen telt, maakt in 2011 deel uit van de ProTour maar verkeerde nog in onzekerheid over startrecht bij de drie grote rondes. 'Daar is nu een einde aan gemaakt', aldus Luijkx.

De Tourbazen Christian Prudhomme en Jean-François Pescheux vertelden Luijkx dat de organisatoren van de Tour, Vuelta en Giro een akkoord met de internationale wielerbond UCI hebben bereikt, waarin is vastgelegd dat de achttien ProTourploegen (dus ook Omega Pharma Lotto en Quick.Step) startrecht hebben in alle belangrijke koersen.

'Dus jullie zijn ook zeker van startrecht in de Tour, vertelden Prudhomme en Pescheux me', aldus Luijkx. 'Het was heel fijn om dat uit hun mond te horen.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.