Geen drank in een glas op 83ste editie Aalst Carnaval

Geen drank in een glas op 83ste editie Aalst Carnaval

Bier drinken uit een glas kon vorig jaar nog op Aalst Carnaval, maar nu dus niet meer. Foto: Dries Luyten

Aalst - Tijdens de 83ste editie van Aalst Carnaval mag de horeca in de feestzone niet langer drank in een glas schenken. Er komen ook extra EHBO-hulpposten en een preventiecampagne met twee carnavaleske figuurtjes moet de feestvierders sensibiliseren rond overmatig alcoholverbruik.

Dat werd donderdag gezegd bij de voorstelling van Carnaval 2011 in het Belfort van Aalst.

Afgelopen jaar werden verschillende reglementen van Aalst Carnaval op punt gesteld en de jury werd vernieuwd en verjongd. 'Snijwonden door gebroken glas zijn de meest voorkomende verwondingen waarmee de hulpdiensten te maken krijgen', aldus burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V). 'Daarom wordt het in de feestzone verboden om drank in glas te schenken.'

Whiskybrigades

'Zjangsken' en 'Netjn' zijn de twee carnavalsfiguurtjes die de preventiecampagne rond alcoholmisbruik trekken. Die campagne wordt volop via sociale media gevoerd. De 'whiskybrigades', verklede agenten, zien opnieuw toe of de alcoholwetgeving nageleefd wordt.

Voor het eerst worden ook een aantal hulpposten ondergebracht in EHBO-containers. Het aantal hulpposten wordt bovendien uitgebreid.

Maar één kandidaat

Het carnavalsjaar start vrijdag 7 januari (Driekoningenfeest). De verkiezing van Prins Carnaval vindt plaats op 22 januari. Voor het eerst in de geschiedenis van het volksfeest is er echter maar één kandidaat-prins.

Op 6 maart gaat de carnavalsdriedaagse van start met de zondagsstoet. Op het handgetekende campagnebeeld 2011 prijkt een reuzenajuin op de Grote Markt met Aalstenaars uit alle geledingen.

Aalst Carnaval werd eind vorig jaar opgenomen op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid (UNESCO).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees