Michel Moortgat is manager van het jaar 2010

Michel Moortgat is manager van het jaar 2010

Foto: EDM

BRUSSEL - Michel Moortgat (43) is verkozen tot 26ste Manager van het Jaar 2010. De gedelegeerd bestuurder van brouwerij Duvel Moortgat volgt Bekaert-topman Bert De Graeve op. Dat meldt Trends op zijn website.

Trends.be maakt de winnaar van de jaarlijkse managersverkiezing bekend aan de vooravond van de eigenlijke prijsuitreiking. Volgens het blad moest de bekendmaking vervroegd worden omdat de naam van de winnaar morgen per ongeluk in een advertentie in het zusterblad Knack zal staan.

De Manager van het jaar is een initiatief van het zakenblad Trends. De verkiezing is gebaseerd op het oordeel  van een vakjury en stemmen van lezers.

Volgens juryvoorzitter Luc Vandewalle toonde Duvel Moortgat zich heel crisisbestendig. 'In de periode 2007-2009 klom de omzet met 30% en de nettowinst met 37% in een structureel dalende Belgische biermarkt. Het bedrijf dankt deze prestaties aan de strategie om sterke merken uit te bouwen. Duvel bijvoorbeeld verkoopt als het ware zichzelf. Kwaliteit primeert boven volume.'

Michel Moortgat is de bekendste vertegenwoordiger van de familiale aandeelhouders van de brouwerij, die hij leidt met zijn broers Bernard en Philippe. Samen hebben ze 64% van het bedrijf in handen. ”De overgang van de derde naar de vierde generatie ging te snel. Wij, de erg nieuwe en jonge generatie moesten plots verantwoordelijkheid opnemen. Maar het familiale karakter is een van de succesfactoren achter Duvel Moortgat. Onze onderneming bestaat sinds 1871. We hopen dat ze er over 100 jaar nog is. Hopelijk is ze dan groter”, aldus Michel Moortgat in Trends.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees