Yanina Wickmayer uitgeschakeld

Yanina Wickmayer uitgeschakeld

Foto: EPA

Yanina Wickmayer (WTA 24) verloor in de tweede ronde van de Australian Open met 6-4 en 6-2 van de Letse Anastasija Sevastova (WTA 46) in 1 uur en 27 minuten. Achteraf liet ze weten te veel last te hebben van een verkoudheid.

Wickmayer, die onlangs nog de finale haalde in het Nieuw-Zeelandse Auckland, ging in de eerste set één keer door de opslag van haar tegenstandster, maar moest zelf twee keer haar opslag inleveren.
In het begin van set 2 werd ze eveneens gebroken, en in het zevende game nogmaals. Sevastova mocht opslaan voor winst, en maakte het meteen af.


'Ik had maar drie uur geslapen'
Vorig jaar haalde Wickmayer in Melbourne de 1/8e finales, toen ze verloor van de latere finaliste Justine Henin. Wickmayer had naar eigen zeggen te veel last van haar verkoudheid. 'Mijn verkoudheid is erger geworden', aldus Wickmayer. 'Ik had maar 3 uur geslapen en ik voelde me echt niet goed op de baan. Ik was twee stappen te laat op elke bal. Ik heb mijn best gedaan, maar het ging niet. Ik had echt veel te weinig energie. Het is vooral rot omdat ik met veel vertrouwen naar hier was afgezakt. Maar om te presteren moet je gezond zijn en dat was ik duidelijk niet.'

De 20-jarige Sevastova komt in de derde ronde uit tegen de Russin Vesna Manasieva, die verrassend de Française Marion Bartoli uitschakelde met 3-6, 6-3 en 6-0.
 

Corrigeer