Club Brugge rondt transfer Meunier af

Club Brugge rondt transfer Meunier af

Foto: *

Het was al enkele dagen bekend maar Club Brugge heeft de transfer van Thomas Meunier nu ook definitief afgerond. De 19-jarige talentvolle aanvaller komt na dit seizoen over van derdeklasser Virton. Dat meldde Club Brugge woensdag.

'Deze transfer wordt door de sportieve cel van Blauw-Zwart als een versterking op langere termijn gezien. De jonge topschutter van Virton maakt de overstap pas op het einde van het seizoen', luidde de mededeling van Club.

Met de transfer van Meunier hebben de West-Vlamingen hun eerste winterkoopje te pakken. De aanvaller maakte drie jaar geleden zijn debuut bij Virton, dat toen in tweede klasse speelde. Vorig seizoen zakte zijn Waalse club naar derde. In het eerste seizoen in derde speelde Meunier 16 wedstrijden waarin hij vijf maal raak trof.

Dit seizoen kwam hij in alle 15 competitiematchen al in actie en scoorde hij zeven doelpunten. Ondanks zijn jonge leeftijd zat ongeveer de ganse Belgische top achter hem aan.
Deze overgang was het laatste wapenfeit van ex-sportmanager Luc Devroe, die maandag bedankt werd voor bewezen diensten bij de West-Vlaamse topclub. In de nieuwe beleidsstructuur wordt Devroe vervangen door Henk Mariman en diens assistent Sven Vermant.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.