Stybar voor drie jaar naar Quick Step

Stybar voor drie jaar naar Quick Step

Foto: pma

Zdenek Stybar verhuist vanaf maart van dit jaar naar de Belgische wielerformatie Quick Step. De Tsjechische wereldkampioen veldrijden heeft maandagavond een contract tot eind 2013 getekend bij de ploeg van Patrick Lefevere en verlaat zoals verwacht na dit veldritseizoen zijn team Telenet-Fidea.

Stybar wilde al lang de overstap maken naar Quick Step maar Hans van Kasteren, de manager van Telenet-Fidea, wilde zijn goudhaantje niet zomaar laten gaan.

'Dit is een droom die waarheid wordt', stelt de 25-jarige Stybar in een persbericht. 'Ik ben blij dat ik bij een van de beste teams ter wereld aan de slag kan. Dit is een belangrijke stap in mijn professionele carrière. Ik ben 25 en nu wordt het voor mij ook tijd om te zien wat ik op de weg waard ben. Dat wil echter niet zeggen dat ik het veldrijden vaarwel zeg', klinkt het bij de Tsjech. Stybar zal van 15 tot 22 mei in ieder geval de Ronde van Californië rijden.

Van Kasteren: 'Wensen Stybar heel veel succes'
Bij Telenet-Fidea zijn ze uiteraard ontgoocheld nu hun kopman andere oorden opzoekt maar reageren ze toch sportief: 'Manager Hans van Kasteren en de sponsors wensen de wereldkampioen van harte heel veel succes bij zijn nieuwe ploeg en met zijn verdere loopbaan. We danken hem voor vijf seizoenen van puike prestaties en zijn blij dat ze hem mee op weg helpen in zijn groei naar de renner die hij nu is', reageert Telenet-Fidea in een persbericht.

'We betreuren het vertrek van onze kopman. We zijn straks Pauwels al kwijt, nu ook Styby, maar de ploeg en zijn sponsors blijven strijdvaardig. We blijven een top-team, zeker met renners als Bart Wellens, Tom Meeusen en Rob Peeters. We zijn niet bang om te gaan bouwen', klinkt het strijdvaardig bij Hans van Kasteren.

Lefevere wilde zelfs Telenet-Fidea opkopen
Levere wilde erg ver gaan voor Zdenek Stybar. Zo lanceerde hij zelfs het voorstel om Telenet-Fidea over te kopen om de wereldkampioen in handen te krijgen. 'Ik begrijp dat Hans van Kasteren een probleem heeft met zijn sponsors als Stybar vertrekt. Maar ik wil zijn ploeg gerust overkopen, zodat die dan als satellietploeg onder Quick Step komt. Ik stelde hem dat trouwens een tijd geleden al eens voor, maar een concreet antwoord kwam er niet', aldus Lefevere dit weekend in onze krant.

Stybar en Lefevere halen dus nu hun slag thuis. De Tsjech zette maandagavond zijn handtekening onder een contract bij de Belgische topformatie.
 

Corrigeer