Twente na penalty's voorbij PSV in Nederlandse beker

Twente na penalty's voorbij PSV in Nederlandse beker

Foto: EPA

FC Twente van Michel Preud'homme heeft PSV Eindhoven uit de Nederlandse beker geknikkerd. De Tukkers haalden het van de competitieleider na een bloedstollende penaltyreeks.

Preud'homme dacht in de reguliere speeltijd de buit al binnen te hebben. Jansen knalde Twente in de 70ste minuut  vanop de stip op voorsprong. De ploeg uit Enschede leek die voorsprong vast te kunnen houden, maar Koevermans stelde in de 93ste minuut alsnog gelijk.

Uiteindelijk werden er strafschoppen genomen en daarin haalde Twente het met 7-6. Ex-Genkenaar Orlando Engelaar miste de beslissende elfmeter.

 Michel Preud'homme staat met Twente in de halve finales van de Nederlandse beker. Het speelde 1-1 gelijk tegen PSV, maar was in de penaltyreeks iets sterker (7-6). Utrecht stoot ook door, dankzij zijn twee Belgen.
Twente dacht de kwalificatie na 90 minuten al op zak te hebben tegen PSV, maar in de 93e minuut haalde PSV een 1-0-achterstand toch nog op.

Ook FC Utrecht heeft zich gekwalifceerd voor de halve finale van de Nederlandse beker. Utrecht, met de Belgen Wuytens en Mertens 60 minuten tussen de lijnen, versloeg Groningen met 3-2

Uitslagen kwartfinales
Twente - PSV 1-1 (Twente won de penalty's met 7-6)

Utrecht - Groningen 3-2
Wuytens 1-0, Matavz 1-1, Mertens 2-1 (pen), Granqvist 2-2 (pen), Asare 3-2

RKC (2) - Noordwijkerhout (amateurs) 6-0
Ajax - NAC (donderdag)

Corrigeer