Clouseau krijgt eigen musical

Clouseau krijgt eigen musical

Foto: 'cia Jansen

De musical 'Domino', opgebouwd uit hits van Clouseau, start in het voorjaar van 2012 in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Het wordt een romantische komedie over vriendschap en liefde, waarin het leven van de 28-jarige vrouw Domino centraal staat. De musical is een productie van VTM.

Het idee voor de musical ontstond bij de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa, moederholding van de commerciële zenders VTM en 2BE, red.). 'Musicals zijn al een tijdje erg populair, ook in Vlaanderen. Voor ons bedrijf biedt dat veel mogelijkheden', zegt Wim Hubrechtsen, manager Line Extensions en New Business van de VMMa.

1987

De talloze hits van Clouseau lenen zich volgens Hubrechtsen perfect voor 'deze eerste Vlaamse feelgoodmusical'. In 1987 bracht de Belgische popgroep hun eerste single uit: Brandweer. Meer dan twintig jaar later heeft de groep al vijftien albums uit en meer dan 45 hits gescoord. De band vulde ook 116 keer het Antwerpse Sportpaleis.

Aangezien Koen en Kris Wauters een tijdje gas terugnemen en in 2012 geen concerten spelen, is de timing voor dit muzikaal project perfect. 'We geven mee commentaar op het script en kunnen mogelijk ook muzikaal bijsturen. We staan niet mee op de planken en zingen niet', aldus Kris Wauters. 'We zijn dus meer dan enthousiast over het project.'

De songs van Clouseau vormen de rode draad in het fictieve verhaal, dat zich gedurende een jaar afspeelt in de Vlaamse volkswijk Swentibold. De bewoners staan op een kruispunt van hun leven en gedurende dat jaar gebeuren er ingrijpende dingen.

Frank Van Laecke, bekend van 'Oliver', en Allard Blom schrijven momenteel aan het script. De casting start een van de komende maanden.

Of VTM ook speciale programma’s in de marge van de musical plant, is nog niet beslist.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees