Gents lichtfestival overrompeld met 80.000 bezoekers

Gents lichtfestival overrompeld met 80.000 bezoekers

Voormalig postkantoor Korenmarkt Foto: Dominique Dierick

GENT - Het eerste lichtfestival in de Gentse binnenstad lokte donderdag- en vrijdagavond samen ongeveer 80.000 bezoekers. De stad roept bezoekers zaterdag op zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de park-and-ride-terreinen aan de rand van de stad.

Zaterdagavond nog tussen 18 uur en middernacht betoveren twintig kleurrijke lichtkunstwerken uit binnen- en buitenland langs een vijf kilometer lang parcours de Gentse binnenstad.

'De serieuze volkstoeloop, met donderdagavond tussen 20 en 30.000 bezoekers, en vrijdagavond ongeveer 50.000 bezoekers, zorgt voor ernstige parkeerproblemen", meldt cultuurschepen Lieven Decaluwe. "We roepen bezoekers daarom op om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken of de wagen te parkeren op de park-and-ride-terreinen (P+R) aan de rand van de stad.' Vanuit de P+R Flanders Expo, Gentbrugge en Oostakker zijn vlotte verbindingen naar de binnenstad met het openbaar vervoer.

De volkstoeloop zorgde ervoor dat in samenspraak met politie en brandweer extra veiligheidsmaatregelen genomen werden. 'Die maatregelen waren nodig, want op bepaalde momenten waren er vrijdag zelfs voor bussen en trams doorgangsproblemen op de Korenmarkt en de Cataloniëstraat. Er werden bijkomende evacuatiewegen vrijgemaakt en bepaalde straten werden alsnog verlicht, al was dat aanvankelijk niet de bedoeling. Bij bepaalde kunstwerken zijn verplichte in- en uitgangen aangebracht, om de volkstoeloop in goede banen te leiden.'

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees