Ontwerp je eigen 3D-interieur

© Interieurdesigner

© Interieurdesigner

© Interieurdesigner

© Interieurdesigner

© Interieurdesigner

© Interieurdesigner

© Interieurdesigner

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Je eigen woning ontwerpen aan de hand van een 3D-tekenprogramma was nog nooit zo eenvoudig. Technische bijscholingen zijn helemaal niet meer nodig, in een mum van tijd heb je de basis onder de knie. Bovendien is er vaak ook geen kostelijke en zware software meer vereist. Life selecteerde voor jou de drie leukste programma’s.

Bram De Vos

De 3D Homeplanner Het tekenpakket van de 3D Homeplanner is een van de eenvoudigste tekenprogramma’s waar je bovendien niets voor hoeft te downloaden. Er is een grote bibliotheek beschikbaar met daarin allerlei afbeelingen van meubelen, kleuren en materialen. Ideaal voor het indelen van ruimtes of om te experimenteren met kleuren en materialen. Je kan je 3D-tekeningen ook online opslaan en delen via Facebook.

www.dmlights.be/homeplanner/introduction

Ikea Home plannerOp de website van Ikea kan je moeiteloos je keuken, dressing of badkamer inrichten. De keukenplanner is het meest uitgebreid maar hiervoor moet je wel een plugin installeren. Eens de installatie voltooid is, kan je makkelijk ontwerpen vanuit 3D-zicht of bovenaanzicht.Eén van de leukste features van de Ikea Home Planner is dat je steeds een overzicht kan opvragen van de benodigde meubelen en hun kostprijs. Zo kan je makkelijk ontwerpen volgens een vooropgesteld budget.www.ikea.com

Google SketchupWil je jouw interieur tot in de puntjes en naar eigen smaak ontwerpen, dan is Google sketchup het programma bij uitstek. Met de gratis versie kan je zowel kleine decoratieve voorwerpen als volledige steden creëren. Gemaakte ontwerpen kunnen toegevoegd worden aan de online bibliotheek waardoor de keuze aan meubelen, gebouwen en decoratie eindeloos is.

Sketchup is iets ingewikkelder dan de eerder genoemde programma’s maar het uittesten meer dan waard. In de professionele versie kunnen plannen en plugins gedownload worden voor het professioneel afwerken van 3D-beelden. Steeds meer architecten en interieurontwerpers kiezen ervoor om met dit programma te werken.sketchup.google.com

Meer interieurtips op interieurdesigner.be

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie