Nys lonkt naar eindzege Superprestige: 'Even nerveus als voor WK'

Nys lonkt naar eindzege Superprestige: 'Even nerveus als voor WK'

Sven Nys Foto: Belga

Met nog twee manches te gaan (Hoogstraten en Middelkerke) kunnen er in theorie nog vier renners de Superprestige winnen: Nys, Pauwels, Albert en Stybar. In de praktijk moet er al heel veel gebeuren om Sven Nys van de eindzege te houden.

Om mathematisch zeker te zijn, moet hij nog 14?punten verdienen. Wat overeenkomt met één keer 2de, of twee keer in de top 9.

De kannibaal uit Baal heeft alvast iets met de magie van ronde cijfers. ‘Die 100ste GP-zege, dat was zo’n uitdaging dat ik absoluut geen moeite had om me in de laatste jaren te motiveren. 50ste Wereldbekermanche, 50ste Superprestigewedstrijd, 50ste GVA-trofee en 10de eindzege in de Superprestige.’

Mocht u zich nog afvragen waarom de Kannibaal op zijn 34ste nog altijd honger heeft naar elke koers, et voilà. Eén van die getallen is al gesneuveld. De 50ste SP-wedstrijd, november 2009 in het verre Gieten. Waar Nys in de laatste rechte lijn een jubileumkrans kreeg toegestopt. De volgende op het lijstje is die 10de eindzege.

‘Geef toe, dat spreekt toch tot de verbeelding’, zegt Nys. ‘De Superprestige is het oudste klassement. Liboton, Stamsnijder, Pontoni,... Allemaal staan ze op de erelijst. Als je eigen naam daarop tien keer terugkeert, is dat iets om trots op te zijn. Dat zal de komende tien jaar al zeker niet meer geëvenaard worden. Het is vergelijkbaar met die Grand Slam die ik haalde in 2005 (alle prijzen op één jaar, red.). Of zeges in alle acht Superprestigemanches op één seizoen (2006-2007). Daar spreken de mensen over.’

  Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad van 5 februari

Corrigeer