Cercle Brugge 0 - KV Mechelen 1

Gorius kopt Malinois naar eerste zes

KV Mechelen mag voorlopig iets meer dromen van Play-Off 1 dan Cercle Brugge, dat driemaal op rij verloor en de honger naar succes eerder via de beker zal moeten stillen. Julien Gorius kopte Malinois gisteren voorlopig weer naar de eerste zes.

Ondanks de zege tegen KV Kortrijk voerde Marc Brys toch vier wijzigingen door.
Abdul-Yakuni Iddi verhuisde naar de bank. Van Hoevelen was geschorst en Brys gunde  Bjarni Vidarsson geen duel gunde tegen zijn oudere broer Arnar. Seth De Witte zat nog met buikgriep thuis. Bob Peeters startte opnieuw met Neto, Reynaldo en Iachtchouk. Voor het eerst in maanden verhuisde de ietwat vermoeide Lukas Van Eenoo naar de bank

Cercle had er zin en Owusu snoepte bij de aftrap meteen de bal af van Buyens maar Renard had geen moeite met het opwarmertje. Cercle begon de eerste tien minuten het best met ondermeer een gevaarlijke vrije trap van specialist Cornelis, maar de bal werd in corner gedevieerd.  De Mechelse defensie kwam eveneens goed weg toen een bal wegbotste voor de voeten van Pandza, maar niemand van Cercle was nog in de buurt.

Na 28 minuten kopte Gorius uit het niets plots de assist van Chen binnen. Mechelen had met een nog grotere voorsprong kunnen gaan rusten maar na een vrijschop kopte Destorme recht op Verbist, die een prima reactie in huis had. Even later redde Boi een kopbal van Bisset op de lijn en Verbist voorkwam een tweede goal door de poging van Buyens onschadelijk te maken.

In de slotfaze van de eerste helft had Iachtchouk wel nog meer kunnen doen met de voorzet van Evens, maar de Oekraïener kreeg de bal slecht op de slof.
Owusu mikt onbegrijpelijk naast

Cercle begon snedig aan de tweede helft maar Iachtchouk geraakte niet bij de voorzet van Cornelis. Op het uur had het hoe dan ook 1-1 moeten worden. Destorme leed pijnlijk balverlies op het middenveld en Owusu ging alleen op Renard af, maar mikte nog pijnlijker naast. De Cercle-aanhang ging in het slot toch bijna aan het juichen, maar de kopbal van Wang belandde op de binnenkant van de paal.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van zondag 6 februari. De verkooppunten vindt U hier.

Corrigeer