Manifestanten in Brussel betuigen solidariteit met Egypte

BRUSSEL - Zondagnamiddag is een manifestatie door de straten van Brussel getrokken uit solidariteit met de betogingen in Egypte en de Arabische wereld. Volgens de politie waren er zo'n zeshonderd betogers, bepaalde organisatoren hadden het over drieduizend deelnemers.

De betoging vertrok rond 14.30 uur van het Noordstation via de grote lanen van de noordzuid-as naar het Zuidstation.

De manifestanten eisten onder meer het vertrek van de Egyptische president Hosni Moebarak en het invoeren van de democratie in het Midden-Oosten en Maghreblanden.

'De Maghreb en de Arabische wereld leren ons een lesje hoe het volk een democratische revolutie dient te voeren voor gerechtheid, wars van elke politieke of religieuze inmenging', verklaarde Nordine Saïdi, woordvoerder van Egalité, mede-organisator van de manifestatie.

Andere organisatoren zijn Mouvement Citoyen Palestine, Solidarité Europe Tunisie, la Mouvement Citoyen Palestine, Solidarité Europe Tunisie en LCR-SAP.

'Sharia4Belgium' roept op democratie af te zweren

Een dertigtal leden van de fundamentalistische organisatie 'Sharia4Belgium' heeft aan het einde van de manifestatie actie gevoerd. Ze riepen de betogers op de democratie af te zweren en op te komen voor de invoering van de sharia - een islamitische rechtssysteem op basis van de koran - in de Maghreblanden en het Midden-Oosten.

De aanwezigheid van 'Sharia4Belgium' zorgde voor gemengde reacties bij de organisatoren en de deelnemers van de manifestatie. Sommigen betreurden hun komst, terwijl anderen de fundamentalisten tolereerden. Er waren geen incidenten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees