Rockgitarist Gary Moore overleden

De rockgitarist Gary Moore is zondagochtend op 58-jarige leeftijd overleden in een hotelkamer in Spanje. Dat meldt Adam Parsons, voormalig manager van de Ierse rockband Thin Lizzy, aan de Britse omroep BBC.

De Noord-Ier werd dood aangetroffen in een hotelkamer in Spanje. Moore was gitarist van de legendarische rockband Thin Lizzy en startte daarna een succesvolle solocarrière. Zijn grootste hit scoorde hij in 1990 met Still Got the Blues, afkomstig van het gelijknamige album.

Moore, die werd geboren in Belfast, kwam bij Thin Lizzy op aandragen van zanger Phil Lynott. Hij was pas zestien toen hij in 1969 van Belfast verhuisde naar Dublin om er gitaar te spelen bij de groep Skid Row, bij wie Lynott toen zanger was. Bij Thin Lizzy verving hij gitarist Eric Bell. De band scoorde onder meer met hits als The Boys are Back in town en Whisky in the Jar. Later kreeg Moore ook erkenning voor zijn solowerk. 

Bell zegt zondag tegen de BBC dat hij nog steeds 'in shock is' over het nieuws van de dood van Moore. 'Ik kan het niet geloven. Hij was zo robuust. Hij was geen slachtoffer van de rock, hij was een gezonde kerel, een geweldige speler en een toegewijd muzikant.'

In 2006 speelde Moore nog een keer mee met enkele van zijn voormalige bandgenoten. Thin Lizzy trad eind vorige maand nog op in Paradiso in Amsterdam.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees