Marie-Rose Morel overleden

Marie-Rose Morel overleden

Foto: *

Marie-Rose Morel is dinsdagavond omstreeks 20 uur overleden in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk, in aanwezigheid van haar naaste familie. Ze leed aan baarmoederkanker en had ook uitzaaiingen naar de hersenen. Het voormalig Vlaams-Belanggezicht werd 38 en laat twee zoontjes achter.

Het nieuws van haar overlijden werd gisteravond iets voor 22 uur door haar naaste omgeving bekendgemaakt. Haar afscheid was al een tijdje nakend, nadat ze afgelopen zomer te horen kreeg dat ze nog maximaal zes maanden te leven had.

Toch laaide de afgelopen dagen de hoop weer wat op, zo klinkt het in haar omgeving. 'Marie-Rose voelde zich de voorbije dagen goed, ze kon weer opstaan, ze was in het ziekenhuis zelfs nog pannenkoeken gaan eten met haar kinderen. Ze zat ook als vanouds weer plannen te maken', zegt Vlaams Belang-senator Yves Buysse, een goede vriend van voormalig Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke, met wie Morel enkele weken geleden in het huwelijksbootje stapte.

Boezemvriend Tom Van Den Troost: 'Dit weekend is haar toestand plots gekeerd toen ze vermoedelijk een lichte longontsteking kreeg. Op dat moment was haar lichaam totaal uitgeput, de kanker zat overal. Hoewel ze nog heel strijdbaar was, is die ontsteking haar fataal geworden. Frank is er uiteraard kapot van. Niemand had gedacht dat het nu plots zo snel zou gaan.'

Pijlsnel achteruit

Dat zegt ook voormalig Vlaams Belang-europarlementslid Koen Dillen. 'Vrijdag zag het er allemaal nog goed uit, maar vanaf zondag is haar toestand pijlsnel achteruit gegaan. Toen de dokters die mogelijke longontsteking beter wilden onderzoeken, bleek de kanker al tot diep in haar longen doorgedrongen.'

De voormalige Miss-kandidate streed al sinds begin 2009 tegen kanker toen bij haar baarmoederkanker werd vastgesteld. Met de onuitputtelijke vechtlust die ze tentoonspreidde, won ze enorm veel sympathie. Aanvankelijk leek Morel haar ziekte te hebben overwonnen. Maar vorige zomer kwam dan het nieuws dat de kanker in haar lichaam terug was en dat ze nog maar zes maanden te leven had.

Morel weigerde zich bij dat verdict neer te leggen en ging in binnen- en buitenland op consultatie bij hooggespecialiseerde oncologen en ging ook op zoek naar alternatieve therapieën. Drie weken geleden volgde ze nog een behandeling in Wenen. Ze was op dat moment zo verzwakt dat ze de hulp van de Antwerpse spoedarts Luc Beaucourt moest inroepen om met een medische vlucht terug naar huis te worden gebracht.

In haar laatste column, die maandag verscheen, toonde Morel zich niettemin opnieuw optimistisch over haar toekomst. 'Het diepste dal, de dodenvallei, ligt nu - hopelijk voor altijd - achter me', schreef ze opgewekt. 'Ik ben 5 kilo aangekomen, ben opnieuw gestart met lezen en typen, probeer weer wat te stappen.'

Uit de column bleek nog maar eens dat ze nog lang niet aan opgeven dacht. Over een paar weken zou ze met een chemokuur van haar longen starten, terwijl er voor deze week een chemo in haar ruggenmerg op de agenda stond.

'Ja, ik ben gelukkig', eindigde ze. 'Nu nog die kankerbeesten in mijn lichaam zo elegant mogelijk wat ophouden of blokkeren en ik durf met mijn drie mannen opnieuw - kleine - plannetjes maken. Zalig.'

Corrigeer

MEER NIEUWS