Zoekacties worden voortgezet

Lichaam van vermiste Amelia teruggevonden in Maas

In de Maas in Luik is vanmorgen het lichaam gevonden van Amelia, een van de twee zusjes die sinds 16 januari vermist waren. Het lichaam werd door een wandelaar opgemerkt en door duikers uit de rivier gehaald. Er wordt nog verder gezocht naar haar 12-jarige zus Alison.

De zoekacties naar Alison (12) en Amélia (6) Decloux waren een tijd opgeschort na het overlijden van duiker Olivier Rouxhet (38) op 25 januari. Woensdagochtend werd de zoektocht hernomen in de Maas in Engis, dicht bij de plaats waar de zusjes op 16 januari verdwenen. Duikers van de Civiele Bescherming van Crisnée, de politieagenten van de zone Meuse-Hesbaye en hun collega's van de scheepvaartpolitie speurden in de rivier. 

Net op het moment van de nieuwe zoekactie trof een wandelaar het lichaam van Amélia Decloux aan ter hoogte van de Léonardkaai in Luik, kilometers stroomafwaarts. Duikers kwamen snel ter plaatse en haalden het lichaam uit de rivier.

De ouders van de twee meisjes werden meteen op de hoogte gebracht van het tragische nieuws. Burgemeester Serge Manzato van Engis vroeg om de privacy van de familie Decloux te respecteren. 'Als het gezin dat wenst, zal er de komende dagen een rouwregister worden geopend', aldus de burgemeester. 

 

 

 


 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees