Food

Pittig koken voor twee

Valentijnsdag is het feest der geliefden maar het is tevens een ideale aanleiding om onze smaakpapillen eens goed te verwennen. Life stelde een sensueel, lustopwekkend liefdesmenu samen dat zowel je tong als je relatie kruidt.

Aperitief – een glas vol passie
Klaar in 5 minuten

Ingrediënten
- 6 sinaasappels
- 2 passievruchten

Bereidingswijze
- Schenk het sinaasappelsap in een feestelijk glas en doe er het sap, inclusief pitjes, van de passievruchten bij.

Voorgerecht - liefdesaardappeltjes
Klaar in 10 minuten

Ingrediënten
- 2 grote, vastkokende aardappelen
- 2 chilipepers (afrodisiacum)
- 2 soeplepels grijze garnalen
- 2 soeplepels zalmkaviaar (afrodisiacum)

Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappelen.
- Ontpit de chilipepers en snij ze in reepjes.
- Snij een gat in de aardappel.
- Plaats ze verticaal op een bord en vul het gaatje met de zalmkaviaar, de grijze garnalen en de chilipeper. 

Sample Image


Hoofdgerecht 1 - vurig vegetarisch
Klaar in 10 à 20 minuten

Ingrediënten
- Een zestal rijpe vijgen (afrodisiacum)
- Olijfolie
- Tofublokjes
- Een zakje blanke amandelschilfers (afrodisiacum)
- 1 sinaasappel
- Een halve chilipeper (afrodisiacum)
- Een halve soeplepel rode wijnazijn
- Een mespuntje zout
- 75 gram rucola

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snij de vijgen in vier gelijke stukken en leg ze op de ovenplaat.
- Druppel er een beetje olijfolie over en leg er de ham en amandelschilfers op.
- Schuif voor een kwartiertje in de oven.
- Schil de sinaasappel in dikke schijfjes en verwijder vervolgens de schil.
- Haal de zaadjes uit de chilipeper en snij hem in ringetjes.
- Klop een vinaigrette van 2 soeplepels olijfolie, rode wijnazijn en chilipeper en breng op smaak met het zout.
- Meng de vinaigrette en de sinaasappel door de rucola heen en dien op in een slakom.

Serveertip: zorg voor een sneetje geroosterd brood, eventueel met een liefdesboodschap in ‘gegraveerd’.

Hoofdgerecht 2: hartelijke pasta
Klaar in 15 à 20 minuten

Ingrediënten
- 2 à 3 saffraandraadjes (afrodisiacum)
- 350 gram pasta, eventueel in de vorm van hartjes (onder meer te koop bij Hema).
- 200 ml room
- Een pak spekblokjes
- Olijfolie
- Zout
- Schilfers parmezaankaas

Bereidingswijze
- Verwarm wat water en laat de saffraandraadjes erin weken. Zorg dat het hete water een mooie, rode kleur krijgt.
- Vul een kom met water, voeg er het zout aan toe en breng de pasta aan de kook.
- Giet wat olijfolie in een koekenpan om er vervolgens de spekblokjes in te bakken.
- Als de pasta bijna klaar is, voeg er dan de room aan toe.
- Giet de pasta af en meng met de gebakken spekblokjes.
- Tot slot kan je er de saffraan aan toevoegen.
- Garneer met de kaasschilfers.

Sample Image

Dessert: zoete lust
Klaar in 20 à 30 minuten

Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 30 gram bruine suiker
- 90 gram honing
- 90 gram chocolade
- 5 ml gemalen gember (afrodisiacum)
- 1 soeplepel warm water
- 15 gram verse, fijngehakte gember
- 15 gram pijnboompitten (gemalen)
- Een mespuntje nootmuskaat
- Een mespuntje kaneel

Bereidingswijze
- Laat de chocolade, suiker en honing rustig smelten in een pan met dikke bodem.
- Zeef de bloem, de nootmuskaat, de kaneel en de gemalen gember in een kom.
- Voeg het warme water, de gemalen pijnboompitten, het gesmolten chocolademengsel en de fijngehakte gember eraan toe.
- Roer alle ingrediënten tot een stevig mengsel.
- Draai er vervolgens ongeveer 24 balletjes van en leg ze op een bakplaat, ingesmeerd met boter.
- Bak vijftien minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: sommige gerechten kan je op voorhand bereiden. Op die manier heb je op 14 februari zelf alle tijd om van je partner te genieten.

Corrigeer