Geert De Vlieger kondigt afscheid aan

Geert De Vlieger Foto: PN

Geert De Vlieger zet op het einde van dit seizoen een punt achter zijn rijkgevulde voetbalcarrière. Dat maakte de reservedoelman van Club Brugge dinsdag bekend. De Vlieger is einde contract bij blauw-zwart.

Hoe zijn toekomst eruit ziet, weet Geert De Vlieger nog niet helemaal : 'Ik geef mezelf wat tijd om rustig uit te kijken, maar maak me geen zorgen. Ik behaalde een trainersdiploma en kan ook terugvallen op mijn ervaringen bij buitenlandse clubs. We zien wel', vertelt De Vlieger.

De Vlieger kwam in 2008 naar Club Brugge als doublure van Stijn Stijnen. Voor Club speelde hij een 14-tal competitiewedstrijden in de Jupiler League en ook in de Europa League verdedigde hij dit seizoen nog vier keer het Brugse doel. Na drie seizoenen blauw-zwart houdt hij het nu definitief voor bekeken. 'Dat is een logische gang van zaken, ooit kwam ik ook als 18 of 19-jarige in doel bij SK Beveren als opvolger van Dirk Rosez. Nu is het mijn moment om afscheid te nemen. Na 22 jaar is het mooi geweest', blikt de doelman tevreden terug.

Aanvoerder bij Willem II en met Rode Duivels op Japan en Zuid-Korea
De Vlieger speelde in zijn carrière voor SK Beveren ('89-'95), Anderlecht(‘95-‘98), RC Harelbeke (’98-’99) en opnieuw Anderlecht (’99-2000). Het hoogtepunt van zijn voetballoopbaan volgde zonder twijfel in zijn Nederlandse periode bij Willem II, waar hij in 5 seizoenen uitgroeide tot publiekslieveling en aanvoerder. In die periode (2000 – 2005) werd Geert De Vlieger ook de onbetwiste nummer 1 bij de Rode Duivels, waarmee hij naar het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea trok. Hij verzamelde maar liefst 43 caps. Zijn laatste interland speelde hij in 2006 tegen Luxemburg.

Na twee seizoenen in de Engelse Premier League, bij Manchester City, keerde De Vlieger daarna terug naar België. Hij werd titularis bij Zulte-Waregem en sluit nu uiteindelijk zijn carrière af bij Club Brugge.
 

Corrigeer