Vakantie

Vijf etiquettetips voor spa en wellness

Vijf etiquettetips voor spa en wellness

Foto: shutterstock

Wie zich wil laten verwennen door jacuzzi's, hete dampen en stevige massages, moet een bijbehorende etiquette in acht nemen. Life tipt vijf essentiële basisregels.

1. Fluister en zet je gsm af

Ga je met een vriendin of een hele hoop naar de sauna, vergeet dan niet dat jullie conversaties ales behalve ontspannend zijn voor de andere gasten. Voer gesprekken enkel op fluistertoon en ga niet veelbetekenend gluren naar anderen. Zet ten allen tijden je telefoon uit, ook als je alleen gaat.

2. Wat je vooraf moet vragen...

Als je voor bepaalde massages of behandelingen liever niet hebt dat een man ze uitvoert (of net wel), zeg dit dan duidelijk bij afspraak. Hetzelfde geldt voor bepaalde medische condities of zwangerschap.

3. Onderbroek aanhouden?

Voor gemeenschappelijke sauna's is er meestal een duidelijke richtlijn: verplicht naakt of verplicht met zwembroek of bikini- vraag hiernaar en hou je eraan. Is er geen specifiek beleid, neem dan voor de zekerheid altijd een zwembroek of bikini mee. Die kan je eventueel later nog uitdoen.

Bij lichaamsmassages is het meestal handiger wanneer je naakt bent. Daar is niets vreemd aan: je masseur ziet wel vaker naakte lichamen en professionals zijn er op getraind de handdoek steeds over je meest intieme delen te schuiven. Is je schaamte toch te groot, draag dan een onderbroek, maar houd er rekening mee dat deze onder de massageolie raakt. Een andere optie is een hoofd- en nekmassage boeken, waarvoor je niet naakt hoeft.

4. Kom op tijd

Probeer een half uur à twintig minuten voor een geplande behandeling aanwezig te zijn. Zo kan je je rustig omkleden en in de sfeer komen en breng je de planning van je specialist(e) niet in de war.

5. Hygiëne is een must

Ga je naar een wellness met gemeenschappelijk zwembad, sauna of stoombad, neem dan altijd een korte douche voor je er in gaat. Maar ook wanneer je een persoonlijke behandeling hebt gereserveerd, wordt een fris lichaam zonder geurtjes geapprecieerd.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees