Vakantie

De 10 hotels van de toekomst

Solta Island Resort Foto: static.worldarchitecturenews.com

Vergeet overnachten in een standaard hotelkamer. Binnenkort maken architecten hun futuristische plannen concreet en kunnen we in een vliegende penthouse of steengroeve slapen. We lijsten tien projecten op die de hotelbranche voorgoed zullen veranderen.

1. Oil Rig Resort, Golf van Mexico
Een zwembad dat lijkt uit te lopen in het turkooize water van de Golf van Mexico, gastverblijven met glazen muren waardoor je enkel helderblauwe lucht en water ziet... Dit alles is mogelijk op een boorplatform, jawel. De komende jaren dreigen 4000 platformen opgeblazen te worden, om dit tegen de gaan worden steeds meer plannen gemaakt om ze om te bouwen tot luxehotels.

2. Aircruise Dirigible
In dit zwevende hotel vlieg je van Londen naar New York in 37 uur. Het concept werd bedacht door het Londense architectenbureau Seymourpowell. De residentie zal over een penthouse, vier duplex-appartementen, vijf kleine studio's en een loungebar beschikken.

3. The Galactic Suite
Deze suite zal gedurende vier dagen onderdak bieden aan twee koppels en een ruimtevaarder. Alvorens je de ruimte in mag, moet je wel eerst achttien weken les volgen op een tropisch eiland – niet zo erg, lijkt ons. De eerste vlucht is gepland voor 2012.

4. Full Moon Hotel in Baku, Adjerbeijan
Het Koreaanse architectenbureau Heerim wil dit hotel bouwen. Ze beweren dat het project een weergave is van een volle en halve maan. Volgens velen zal het luxehotel echter een perfecte combinatie worden tussen weelderigheid en slechte smaak.

5. Zil Pasyon, Seychellen
Dit luxeresort zal 28 suites (7-sterren!) tellen. Ze zullen geïntegreerd worden tussen de rotsen op het heuvelachtige eiland Felicite zodat ze nauwelijks opvallen. Het zwembad zal een glazen bodem bevatten die ook het plafond van de lobby wordt.

6. Songjiang Hotel, China
Een idyllisch meer in een honderd meter diepe steengroeve zal binnenkort deel uitmaken van de voortuin van een imposant hotel. De architecten zullen de luxueuze verblijfplaats zo bouwen zodat het lijkt alsof ze aan de rotsen hangt.

7. Solta Island Resort, Kroatië
Als je hier binnenkort overnacht, dan is de kans bijzonder klein dat het uitzicht vanuit je kamer gaat vervelen. Dit hotel wordt namelijk het eerste draaiende luxecomplex ter wereld en garandeert adembenemende uitzichten op de Adriatische zee.

8. Mountain Bike Hotel in Pregasina, Italië
Dit spectaculaire hotel boven het Gardameer is de natte droom van moutainbikers. Ze zullen naar hun kamer kunnen rijden langs speciaal aangelegde fietsbruggen. Binnen zijn er geen trappen zodat de fiets overal gemakkelijk mee kan. In de 28 kamers valt geen rechtstreeks zonlicht binnen om het gebruik van vervuilende aircosystemen te beperken.

9. Jesolo Magica in Jesolo, Italië
Nog in Italië, nabij het romantische Venetië, wordt een hotel gebouwd in de vorm van een python. Volgens de Britse architecte Zaha Hadid zal het vooral aanhangers van het ecotoerisme aantrekken.

10. The Hollywood Sign in Los Angeles, Californië
Los Angeles staat bekend om zijn 'beschreven' Hollywood-heuvel. De Deense architectenfirma Bay Arch kwam op het idee een hotel te bouwen achter de enorme letters. Uiteraard zal het hotel over een cinemazaal beschikken – of wat verwacht je anders van een hotel in de filmstad bij uitstek?

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees