Omloop Het Nieuwsblad gestart in Gent

Omloop Het Nieuwsblad gestart in Gent

Het startschot voor de 66e editie van de Omloop Het Nieuwsblad werd gegeven vanop het Gentse Sint-Pietersplein. Foto: AP

Omstreeks 11u35 is op het Gentse Sint-Pietersplein het startschot gegegeven voor de 66e editie van de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste wedstrijd van het Belgische wielerseizoen.

De renners hadden vooraf gedreigd met een staking omdat de oortjes verboden werden door de UCI, maar uiteindelijk schikte het peloton zich in de nieuwe regeling van de wielerunie. Ook Lars Boom, die gisteren nog twitterde dat hij gewoon met een oortje aan de start zou verschijnen, legt zich neer bij de beslissing van de UCI. 'Ik volg de meerderheid van het peloton. Er is beslist dat we zonder oortjes zullen koersen en ik ga dan ook niet in mijn eentje de show stelen.'

Devolder wil snel terug oortjes
Stijn Devolder was voor de start niet te spreken over het oortjesverbod van de UCI. 'Ik hoop dat Pat McQuaid zijn beslissing snel zal herroepen, want ik vind dit maar niks', aldus Devolder.

De renners leggen zaterdagnamiddag in een lus rond Gent in totaal 203 km af, doorspekt met negen hellingen. De aankomst wordt verwacht omstreeks half vijf.

Vorig jaar ging de zege naar de Spanjaard Juan Antonio Flecha. De laatste Belgische overwinning dateert van 2008 toen Philippe Gilbert de beste was. Hij is ook dit jaar een van de topfavorieten.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.