Club haalt Clement, Brylle en Okon weer binnen

Hoofdscout Raymond Mommens wordt bijgestaan door ondermeer Henk Houwaert, Kenneth Brylle en Rune Lange. Foto: VDB

Club Brugge heeft vandaag de namen van zijn nieuwe structuur bekendgemaakt. Ex-speler Philippe Clement wordt beloftencoach en zal de verdedigers individueel trainen, Kenneth Brylle neemt de spitsen onder zijn vleugels en Paul Okon wordt scout.

De Bruggelingen pakken al jaren geen prijzen meer en wijten dat onder andere aan het ontbreken van een deftig scoutingsapparaat en een te kleine technische staf. Om dat euvel op te lossen werd er een hele reeks oudgedienden ingelijfd.

Philippe Clement, momenteel nog rots in de branding bij Germinal Beerschot, hangt eind dit seizoen de schoenen aan de haak en wordt beloftencoach en verdedigerstrainer bij Blauw-zwart. De 51-jarige Deense voormalige goaltjesdief Kenneth Brylle gaat de spitsen onder handen nemen. Stephane Van der Heyden, momenteel nog assistent-trainer bij Lokeren, de middenvelders.

Scouting

Ook het scoutingsapparaat wordt gevoelig uitgebreid. Club liet zich de laatste tijd regelmatig aftroeven door andere ploegen en daar wil het nieuwe bestuur komaf mee maken. Hoofdscout Raymond Mommens wordt bijgestaan door de vaste scouts Henk Houwaert, Kenneth Brylle en Stephan Van der Heyden.

Als netwerkscouts werden de oud-spelers Paul Okon (Aus/Azië en Oceanië), Mario Stanic (Kro/Midden-Europa), Rune Lange (Noo/Scandinavië) en Anders Nielsen (Den/Scandinavië) aangetrokken. Zij speelden in hun carrière allemaal bij Club Brugge.

Mannaert officieel voorgesteld

Voorzitter Bart Verhaeghe stelde dinsdag ook Vincent Mannaert (ex-Zulte Waregem) voor als de nieuwe algemeen manager. Hij treedt een maand eerder dan voorzien in dienst. Het managementteam werd tevens uitgebreid met Jesse De Preter, die de juridische dossiers voor zich zal nemen. Concreet wordt hij dus de rechterhand van Mannaert.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.