Belgische vissersboot kapseist: drie Nederlanders vermist

Zoektocht naar vermiste vissers stopgezet

NIEUWPOORT - Voor de kust van het Noord-Franse Duinkerke kapseisde gisteravond een vissersboot uit Nieuwpoort. Het wrak is gelokaliseerd, maar de drie Nederlandse bemanningsleden zijn nog steeds vermist. De kans dat ze nog in leven zijn is bijzonder klein. De reddingsdiensten hebben hun zoekacties stopgezet.

De drie vermiste vissers zijn afkomstig uit het Nederlandse Arnemuiden. Hun schip, de Nieuwpoort 28, dat onder Belgische vlag vaarde, kwam dinsdagavond in de problemen.

'Tussen negen uur en half tien is het schip van het radarscherm verdwenen', zegt Jean-Paul Vandermeersch van de kustwacht. 'Er is meteen een zoekactie gestart. Wij hebben op verzoek van de Franse kustwacht onze diensten ter beschikking gesteld.'

De Belgische kustwacht stuurde twee Sea King-helikopters van de basis van Kokskijde en vijf schepen uit Nieuwpoort en Oostende. Frankrijk zette zeven schepen in. Duikers geraakten tot in het wrak van het schip, maar vonden geen slachtoffers terug. Rond kwart voor vijf woensdagmorgen werd de zoekactie stopgezet.

Woensdagvoormiddag werd opnieuw gezocht naar de vissers. Daarbij werden onder andere een Belgische Sea King en een Franse Alouette ingezet. De zoekactie werd gecoördineerd door Frankrijk. Het wrak - op de machinekamer na - werd vergeefs verder door duikers doorzocht. Rond de middag werd de zoektocht afgeblazen.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees