Seks & Relaties

Een derde jongeren tussen 15 en 24 is nog maagd

Een derde jongeren tussen 15 en 24 is nog maagd

Foto: shutterstock

Een op de drie Amerikaanse jongeren tussen de 15 en 24 heeft nog nooit seksuele contacten gehad. Dat blijkt uit een grootschalige Amerikaanse enquête.

 Van de vrouwen bleek 29% van de jongeren maagd, bij de mannen had 27% nog nooit seks. De cijfers komen uit een enquête uitgevoerd bij 13.500 jongeren door het Centre for Disease Control en het National Centre of Health Statistics.

In 2002 was gemiddeld 22% van de jongeren nog maagd - de onderzoekers noemen deze stijging significant, maar geven geen verklaring over de oorzaak. De meerderheid van de maagdelijke jongeren zijn wel jonger dan 20: 45% zijn tieners, tegenover 12 procent vroege twintigers.

Uit de enquête bleek ook dat vrouwen meer openstaan voor seks met iemand van hetzelfde geslacht. Ook al beweren 94% van de vrouwen en 96% van de mannen strikt hetero te zijn, 13% van de vrouwen heeft ooit een lesbisch avontuurtje gehad. Bij de mannen ligt dit cijfer op 5%.

Op gebied van aantal bedpartners zegt 21% van de mannen en 8% van de vrouwen met meer dan 15 mensen het bed te hebben gedeeld. De onderzoekers benadrukken dat deze cijfers niet zo betrouwbaar zijn, aangezien mannen geneigd zijn dit cijfer te overdrijven terwijl vrouwen het net minimaliseren.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees