'Bonnenman' slaat toe bij Home Market

'Bonnenman' slaat toe bij Home Market

Foto: wkb

De zogenaamde 'bonnenman' Norbert Verswijver uit Merksem heeft zaterdag bij Home Market in Schoten 1.600 vierkante meter parket besteld. De rekening van 200.014,98 euro wilde hij betalen met een stapel kortingsbonnen van min 10 procent en 25,98 euro.

Op de bonnen stond niet vermeld dat ze niet cumuleerbaar zijn, maar of dat ook betekent dat de man zijn parket krijgt, is nog niet duidelijk.

De bonnenman was een week geleden getipt door Harold Aerbeydt uit Izegem. 'Ik ben met renovatiewerken bezig en ik heb nog laminaat nodig. Toen ik de kortingsbon voor vloeren in de folder zag staan, was mijn interesse gewekt, maar er stond heel weinig informatie bij. Toen dacht ik aan de acties van de bonnenman.'

Advies

Die won juridisch advies in, verzamelde een stapel bons en trok zaterdag samen met Harold naar Home Market. Daar bleek dat niet alle vloeren in voorraad waren, of toch niet in de hoeveelheden die de bonnenman wilde.

'De producten in voorraad, mag u hebben aan een éénmalige korting van 10 procent, maar die bonnen zijn niet cumuleerbaar', zei regionaal verantwoordelijke Jean-Marc Collignon. De bonnenman overweegt nu gerechtelijke stappen, omdat zulks niet op de bonnen vermeld stond.

Rechtszaak

Hij heeft ook nog een rechtszaak lopen tegen Blokker en wil ook Auto 5 en Berca vervolgen. Van alle acties die hij ondernomen heeft zijn er twee gelukt: hij kon bij Match voor 5 cent diepvrieskervel ter waarde van 6.000 euro kopen en bij Mediamarkt sloeg hij 500 autoradio's in, elk ter waarde van 1 euro.

De bonnenman houdt niet alle buit voor zichzelf, maar verdeelt die onder liefdadigheidsorganisaties. Hij noemt zich niet voor niks de 'Robin Hood van de Food en de Non Food'.

Corrigeer

MEER NIEUWS