Vacansoleil start dan toch in Giro

De organisatie van de Ronde van Italië heeft maandag de namen van de 23 deelnemende teams voor de Giro 2011 bekendgemaakt, de 94e editie, die op 7 mei van start gaat. Vacansoleil is toch van de partij ondanks de geruchten over een uitsluiting wegens de dopingzaken rond Ricco en Mosquera.

In de media werd onlangs gesuggereerd dat organisator RCS zou overwegen om het Nederlandse Vacansoleil niet toe te laten wegens de dopingzaken rond Riccardo Ricco en Ezequiel Mosquera. Maar RCS hield zich toch aan het UCI-reglement waardoor Vacansoleil als ProTeam automatisch startrecht krijgt.

Naast de 18 ProTeams, met ook de Belgische ploegen Omega Pharma-Lotto en Quick Step, kregen nog vijf teams een wildcard: de Italiaanse ploegen Acqua & Sapone, Androni Giocattolli, Colnago-CSF en Farnese Vini-Neri Sottoli, dat met een Britse licentie rijdt, en het Spaanse Geox-TMC.

Geox-TMC is het team van onder andere de Rus Denis Menchov en de Spanjaard Carlos Sastre, dat geen uitnodiging kreeg voor de Ronde van Frankrijk. Menchov won de Giro in 2009.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.