Reizen

5 x goedkoop logeren in Londen

Vijf knusse en betaalbare adresjes in de Britse hoofdstad.

1 - Tune Hotel
Een paar maanden geleden ging het eerste Tune Hotel in de Britse hoofdstad open. De Maleisische hotelgroep heeft al enkele vestigingen in Zuidoost-Azië en wil de komende jaren maar liefst 15 budgethotels openen in Londen. Tune werkt zoals de lowcostluchtvaartmaatschappijen: hoe langer op voorhand je reserveert, hoe goedkoper je verblijf. Je betaalt voor alle extra's zoals televisie, wifi en zelfs het gebruik van handdoeken.
In ruil voor een laag tarief garandeert Tune Hotels je een nette en functioneel ingerichte kamer met comfortabel bed en badkamer, alles samen op een oppervlakte van 8,2 m². Het Londense Tune Hotel telt 79 kamers, waarvan 11 zonder vensters, en ligt op wandelafstand van Waterloo Station. Het metrostation Lambeth North is vlakbij. Op de benedenverdieping vind je een coffeeshop van Costa waar je de hele dag voor een ontbijt of een snack terecht kunt.

Tune Hotel, 118 Westminster Bridge Road, Londen SE1 7RW, www.tunehotels.com. Kamers vanaf 35 pond, exclusief ontbijt.

2 - Umi Hotel
Het Umi Hotel is een nieuw budgethotel bij Hyde Park, in de wijk Notting Hill. De jonge zakenman Steve Lowy creëerde Umi Hotels omdat hij als student nooit een degelijk en betaalbaar hotel in Londen kon vinden. Het concept van Umi beantwoordt aan wat budgetreizigers zoeken: een nette kamer met badkamer, een hedendaagse inrichting en een betaalbare prijs. Bij Umi worden een-, twee- en meerpersoonskamers aangeboden die alle uitgerust zijn met een moderne badkamer en televisie. Voor internetgebruik geldt een toeslag. De naam en de inrichting werd bedacht door jonge ontwerpers. Umi betekent 'zee' in het Japans, maar dat is puur toeval, want de naam werd gekozen omdat hij gemakkelijk te onthouden is.

Umi breidt uit en opende intussen ook hotels in Brighton en Moskou. De hotels bieden een restaurant en een bar die ook voor niet-hotelgasten toegankelijk zijn.
Umi Hotel, 16 Leinster Square, Londen W2 4PR, www.umihotels.com. Kamers vanaf 58 pond, exclusief ontbijt.

3 - Hoxton Hotel
Het Hoxton Hotel is een succesverhaal. Het moderne driesterrenhotel biedt alle comfort voor een prijs die geen enkel ander hotel van dit genre in Londen evenaart. Het Hoxton Hotel ligt niet meteen in de meest toeristische buurt van Oost-Londen, maar dat is net een van de sterke punten. De metro brengt je snel naar alle belangrijkste bezienswaardigheden. Belangrijker nog is het aanbod van 205 fraaie en elegant ingerichte kamers met moderne badkamer. Uitzonderlijk voor Londen is dat hier 's morgens een licht ontbijt op de kamer gebracht wordt en dat wifi gratis is. Het hotel heeft een restaurant en in de buurt vind je tal van betaalbare eetgelegenheden.

Om de paar maanden biedt het Hoxton via het internet een aantal kamers aan tegen slechts 1 pond. Je moet snel zijn, want meestal zijn die in een paar minuten allemaal verkocht. Ook wie gewoon van voordelige kamertarieven wil genieten, reserveert beter lang op voorhand.

Hoxton Hotel, 81 Great Eastern Street, Londen EC2A 3HU, www.hoxtonhotels.com. Kamers vanaf 89 pond.

4 - Mint Hotel
Mint Hotel is de nieuwe naam van de vroegere City Inns. In Londen opende onlangs het gloednieuwe Mint Tower of London, met 583 kamers. De hedendaagse, ietwat koele inrichting moet indruk maken op zowel zakenreizigers als toeristen die op comfort gesteld zijn zonder een fortuin te willen uitgeven. De kamers hebben een badkamer, minibar, iMac-systeem met pc, gratis internet, Skype en satelliet-tv. Het hotel ligt op wandelafstand van de Tower Bridge en vanaf de bar op de dakverdieping heb je een schitterend uitzicht. In de weekends krijgen de hotelgasten 10 procent korting in de restaurants. Het metrostation Tower Hill ligt op wandelafstand.

Mint Tower of London, 7 Pepys Street, Londen EC3N 4AF, www.minthotel.com. Kamers vanaf 109 pond, exclusief ontbijt.

5 - Hotelketens
Goedkope hotels in Londen hebben niet de beste reputatie. Wie zeker wil zijn van een verblijf in een nette kamer, kan maar beter een beroep doen op een van de ketenhotels met vestigingen in de hoofdstad. Vooral tijdens de weekends bieden die democratische tarieven aan. Premier Inn en Travelodge bieden een keuze aan verschillende hedendaagse hotels in en rond Londen met kamerprijzen vanaf 69 pond. Bij de Accorgroep heeft het All Seasons Hotel Southwark Rose een aanvaardbaar tarief (vanaf 85 pond).

Voordelige spoortarieven naar Londen vanuit elk Belgisch station kun je beter lang van tevoren reserveren op www.nmbs-europe.com.
www.premierinn.com
www.travelodge.co.uk
www.accorhotels.com

Corrigeer