Kai-Mook verhuist naar Planckendael

Kai-Mook verhuist naar Planckendael

Foto: wim kempenaers

MECHELEN/ANTWERPEN - Kai-Mook en zijn familie nemen nog voor de zomer van 2012 hun intrek in een nieuw, groot verblijf in Planckendael. Met het grotere verblijf kan het dierenpark instappen in een internationaal kweekprogramma van de Indische olifant. Dat maakt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) woensdag bekend.

Het nieuwe binnenverblijf van de Indische Olifanten wordt bijna zo groot als het binnen- en buitenverblijf van de dieren in de Zoo van Antwerpen nu. Daarnaast komt er een buitenverblijf van 12.000m². ‘Het verblijf zal als voorbeeld dienen in Europa. Het gaat om een combinatie van variatie in ondergrond en een binnen- en buitenverblijf met bijbehorend zwembad, trainingsbox en zandstal. De olifanten kunnen genieten van een leem-, stof- en slijkbad’, aldus woordvoerster Ilse Segers.

Hopen op jonge olifantjes in 2014

Dankzij de realisatie kan het dierenpark volop meestappen in het internationale kweekprogramma van de Indische olifant. Er is genoeg plaats om de kudde uit te breiden van de huidige vijf naar veertien dieren. Planckendael hoopt dat in 2014 de eerste jonge olifantjes zullen worden geboren.

Eerder zamelde de KMDA met de geboorte van Kai-Mook meer dan 300.000 euro in voor de olifanten in India. Het perk krijgt ook het uitzicht van een stukje Zuid-India. ‘Op een speelse manier brengen we de situatie van de bedreigde Aziatische olifant tot leven in een fantastisch verblijf voor mens en dier’, aldus nog Segers.

Planckendael zal verder veel aandacht besteden aan een avontuurlijke beleving voor de bezoeker, met onder meer een authentiek dorpje, rijstvelden en een uitkijktoren. De KMDA investeert 12,5 miljoen euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 5,7 miljoen voor zijn rekening neemt.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees