Mode

Shoptips: zo winkel je bij grote ketens

Shoptips: zo winkel je bij grote ketens

Foto: photonews

Een beetje fashionista weet dat het niet altijd veel hoeft te kosten om er hip uit te zien. Wij geven je een handleiding om te shoppen in grote ketens en er toch origineel bij te lopen.

 1. De grote flagship stores van ketens zoals Zara, Mango en H&M liggen meestal in het stadscentrum: hier is het aanbod het grootst, maar zijn de leuke spullen ook snel uitverkocht. Ga daarom ook af en toe snuisteren in kleinere vestigingen buiten het centrum.

2. Neem je tijd om rustig door de rekken te gaan. Wat je eerst opvalt, zal straks waarschijnlijk iedereen dragen, dus ga op zoek naar minder voor de hand liggende vondsten.

3. Laat je niet afleiden door de maat: als je een 38 hebt en een lekker los truitje wil, aarzel dan niet om een 40 of een 42 te kopen. 

4. Koop geen directe kopieën van bekende catwalkstukken: een Alexa-tas in nepleder ziet er eerder zielig dan hip uit.

5. Let op de stoffen,de pasvorm en de kwaliteit: het zijn deze dingen die een stuk er duurder laten uitzien. 

6. Om een stuk te customizen, hoef je geen creatief genie te zijn. Soms volstaat het om de knopen van een jasje te vervangen voor een unieke look.

7. Dingen die er op de kapstok vormeloos uitzien, kunnen erg mooi blijken te zijn eens je ze aanhebt. Zo veel mogelijks items passen is de boodschap.

8. Neus ook eens rond in de mannenafdeling: aan oversized hemden en boyfriend jeans geen gebrek.

9. Er is niets mis met goedkope schoenen, maar als je wil rondwandelen op hoge stilletto's met plateauzolen, investeer je toch beter in een degelijk paar. Je enkels zullen je dankbaar zijn.

10. Grote ketens zijn de plek om je de must-haves van het seizoen aan te schaffen, denk aan gekleurde jeans, baseballjackets of seventies-blouses. Deze stukken zijn volgende zomer waarschijnlijk gedateerd, dus is het goed er niet te veel aan te spenderen. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees